Ovim putem Vas obaviještavam da će se sljedeći tjedan u sportskoj dvorani ''Brod'' prvi puta održati futsal turnir u Slavonskom Brodu (link: http://on.fb.me/1EHU0xZ). Organizator je MNK Brod,a turnir će trajati od 27. do 29. kolovoza (četvrtak, petak, subota), s tim da će se prve utakmice igrati u 17:00h, radi eventualnih vrućina i preklapanja s radnim vremenom.


Većina ljudi ne zna razliku između futsala i malog nogometa, pa da ukratko objasnim. Prva i najočitija razlika je da se igra 4+1 (4 igrača u polju + vratar), za razliku od malog nogometa, koji se igra 5+1. Također, vrijeme se zaustavlja u prekidima igre (kao u košarci ili rukometu) kako bi se izbjeglo zadržavanje i 'krađa' vremena. I najbitnije od svega, FIFA i UEFA priznaju isključivo futsal kao svoje dvoranske sportove, dok mali nogomet smatraju 'divljim' sportom nad kojim nemaju i ne žele imati nadležnost.


Prijave za turnir traju do 25. kolovoza, a predstavnici momčadi se mogu prijaviti putem službene internet stranice turnira (www.futsal-turnir.com), službene Facebook stranice kluba (www.facebook.com/mnkbrodofficial), na e-mail adresu kluba (info@mnod.hr) ili na brojeve mobitela 098/9871485 (Mario Holik) i 095/9079466 (Ivan Smolčić). Javno izvlačenje parova će se održati 26. kolovoza u 19:00h u City Baru, Trg Ivane Brlić Mažuranić 4.


U ime organizatora Vas pozivam na javno izvlačenje i turnir, te se nadam da ćete medijski popratiti ovaj zaista jedinstven turnir u našem gradu.


Srdačan pozdrav!


Ivan Smolčić,

član uprave MNK Brod