Treću godinu zaredom, brodski Lions klub „Marsonia“ sudjeluje na Dječjem sajmu s akcijom „ Bolnica za medvjediće“.  Ova akcija najdraža je akcija članova kluba jer istovremeno obuhvaća volontiranje, edukaciju djece, smanjivanje dječjeg straha od bijele kute, druženje i humanitarno djelovanje u lokalnoj zajednici.


I ove godine, članove kluba iznenadilo je koliko se plišanaca našeg grada boji liječnika. I koje ih sve boljke more. Malim plišanim igračkama sirup za temperaturu je bljak, ali su ga ove nedjelje popili na tisuće litara. Dobili su one kapi za nos i uši što jako škakljikaju, primili konjske injekcije u sve dijelove tijela. Bili su zamotani zavojima od glave do pete, nije ih se dalo prepoznati. Stetoskopom se moglo čuti kako im  srce lupa  u peti. Ali kako su hrabri bili, ti mali plišanci! Djeca su ih hrabrila, držala za ruku, obećavala im gumene bombone i čokolade. Svi redom su dobli diplome za hrabrost. Posebno oni plišanci koji su se najprije bojali proviriti nosom, a kasnije primali najveće injekcije u najnezgodniji dio krzna.


Istina, bilo je i onih malih plišanaca koji nisu uspjeli ući u bolnicu za medvjediće, nego su je obišli u širokom luku. Zbog njih će „Bolnica za medvjediće“ biti i na slijedećem Dječjem sajmu.                                                                                                                                                            Za Sbperiskop:

Javorka Jokić, članica Lions kluba „Marsonia“


Bolnica za medvjediće 1
Bolnica za medvjediće 2
Bolnica za medvjediće 3