Update


U Slavonskom Bodu traje manifestacija ‘U svijetu bajke Ivane Brlić-Mažuranić’, pa na Korzu ovih dana srećemo Kosjenku i Regoča, ali siluete postavljene na adresi Ante Starčevića 12 u Slavonskom Brodu glavni su likovi jedne sjetne, ali realne priče. One predstavljaju naše sestre, braću, rođake, susjede i prijatelje koji su morali moraju otići iz Slavonskog Broda potražiti posao i novi život… Kada je to nečiji izbor, to se mora pozdraviti, ali kada je nužnost, onda je to krivi put.

‘Naš najveći problem je masovno iseljavanje koje možemo zaustaviti jedino sustavnim razvojem gospodarstva i stvaranjem novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta, -poručila je Slavica Lemaić, kandidatkinja za gradonačelnicu Slavonskog Broda koja se na predstavljanju okružila siluetama ljudi.
‘Siluete koje vidite oko mene predstavljaju iseljeni Brod. Predstavljaju našu braću, sestre, prijatelje, sugrađane…Naš najveći problem je masovno iseljavanje koje možemo zaustaviti jedino sustavnim razvojem gospodarstva i stvaranjem novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta, -poručila je Lemaić.

Ako si i sam ostao bez svojih ljudi jer su sreću potražili izvan Slavonskog Broda, pozivamo te da se priključiš akciji #onisuotisliizgrada. Dođi i zabilježi njihovo ime na siluetama postavljenima u Pijanoj ulici, ili se javi putem Facebooka i to ćemo napraviti za tebe.

slavonija.in