Dok su laburisti od strane autora bili na neprihvatljiv način patronizirani odnosno doživljani kao autsajderi, kao nevina skupina građana s bezopasnim ambicijama traženja svog mjesta pod brodskim političkim suncem, autor nije pokazivao reagiralački interes.Na web portalu sbplus objavljena je kolumna  g. Jerka Zovaka, vlasnika i urednika(!) Za sad, nevini Laburisti plagiraju SDP-ovce, HSP-ovce, HNS-ovce... S obzirom da su iznešeni stavovi u potpunoj suprotnosti sa sadržajem, intencijama i načinom djelovanja Hrvatskih laburista – Stranke rade, da su površni,  partikularni i podmetlački, te da su, u tom smislu, napisani s motivacijom da se slavonskobrodski ogranak stranke tendenciozno objedi i svrsta u domen politikanskog djelovanja, odlučili smo jasno, nedvosmisleno i otvoreno reagirati s ciljem da autoru i javnosti iznesemo pravo stanje stvari.

 

Autor, što je znakovito, ne spominje kad i gdje je pronašao javno objavljen povod za napad na laburiste. Stoga  iznosimo da je  prioćenje koje ga je izazvalo  na grubu reakciju objavljeno na web portalu sbperiskop, pod naslovom Vreća bez dna: Trpi li Grad zbog tržnice. i na službenim stranicama Hrvatskih laburista -Stranka rada

 

Dok su laburisti od strane autora bili na neprihvatljiv način patronizirani odnosno doživljani kao autsajderi, kao nevina skupina građana s bezopasnim ambicijama traženja svog mjesta pod brodskim političkim suncem, autor nije pokazivao reagiralački interes. Njegova neprimjerena reakcija uslijedila je nakon naših stavova o jednom segmentu gradske komunalne politike za koju je najodgovorniji gradonačelnik Grada Slavonskog Broda.

 

Poštujemo mišljenje g. Jerka Zovaka,  njegove interese i njegova uvjerenja, ali u ovom slučaju je potpuno pogriješio,  jer nije uvažio činjenice. A mi smo u priopćenju iznijeli samo činjenice, i to od neočišćenih snijegom pokrivenih cesta ( košenje trave nitko nije spominjao), grijanja u dvorani Vijuš, povremenih isključivanja javne rasvjete i rokova plaćanja iz gradske uprave (provjerili smo tekst objavljen na vašem portalu)  a vi u vašem tekstu  Zakon o financijskim poslovanju i predstečajnoj nagodbi ,  nazivate "drugim tricama".
Ne želimo se miješati u brodske igrice i kalkulacije,  jer u njima nismo ni sudjelovali, ali kako nas g. Zovak subjektivno interpretira i svrstava u isključive kritičare gradonačelnika i gradske uprave,  želimo navesti nekoliko primjera u kojima smo i njega i upravu u medijima (službena stranica laburista, SBTV, Posavska Hrvatska, Radio Brod, portal SBperiskopa i portal Sbplus) pohvalili. Pohvalili smo ih za: uređenje brodske tvrđave, organizaciju Fišijade, Dana grada, brzinu odobravanja nekih naših akcija , naročito za akciju Pišite Vladi ostavka , pa do korektnog odnosa oko prijema Knjige žalbi i uvođenja besplatnog telefona...

Ali isto tako, nismo šutjeli o potezima i događajima na koje su nas naši sugrađani, a ne političke stranke, upozoravali. Na aktualne: nezaposlenost, rad bez plaće, o prenapuhavanju gradskog proračuna ,  najam gradskog prostora po povlaštenim kriterijima ( o kojima je pisao i vaš portal) o čemu smo na odgovor u pisanoj formi, odnosno na potpis pročelnice, čekali skoro puna tri mjeseca (usmeni smo dobili u roku tri tjedna od gospođe Breznik koja je svoj dio odradila u roku). Podsjećamo i na to da smo pet mjeseci čekali na odgovor za peticiju građana iz ulice Kardinala Kuharića (predloženo i moguće rješenje prijevoza djece do škole Bogoslav Šulek) koje smo dobili tek nakon više upita i najave da ćemo ići u medije. Isto tako upozoravali smo da su Slavonski Brod i Gospić jedini gradovi koji traže potvrdu koju nitko ne izdaje za natječaj za gradsku stipendiju.

 

Mi razumijemo interese g. Zovaka, ali kad su u pitanju istina i dobrobit građana Slavonskog Broda,  nećemo popuštati nikome,  niti imati  razumijevanje za uvlačenje u političke igre voluntarističkog navijanja,  jer nama su na prvom mjestu  zajednički interesi.

 

Hrvatski laburisti-Stranka rada

Ogranak Slavonski Brod