[caption id="attachment_13818" align="alignleft" width="570" caption="Prizor je znakovit. Staklo prozora pored kojeg je Spomen ploča, zrcali bolničku zgradu u izgradnji- koju će, po protokolu, trebati otvoriti."][/caption]

 

Prije bi legendarni Kraljević Marko iz suhe drenovine iscijedio kubik vode, nego čitatelji i jednu jedinu kap užitka čitanja iz jednoličnih i suhoparnih vijesti o planovima, nastojanjima, aktivnostima i postignućima Gradske uprave i njenih prvaka, a koje se, naročito posljednjih mjeseci, objavljuju na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda. Ovo selektivno kroničarenje o poslovima rečenih aktera lokalne političke scene, siromašno širinom pogleda na brodsku stvarnost i bogato frazama, ipak je dovoljno informativno i iskoristivo kao posudbena baza za popunjavanje vremena i prostora okolnih news portala.

 

Usredotočenijim praćenjem elektronske kronike na stranicama najljepšeg kontinentalnog grada u Hrvatskoj, mogu se pronaći prave medijske poslastice.  Za motritelje sklone analitičkom pristupu,specijaliteta koliko se hoće: simptoma bolesti  usahle kreativnosti narasle do epidemije, malograđanskih trivijalija, verbalnih koprena koje zamagljuju stvarno stanje u lokalnoj zajednici i odnose unutar nje. Mogu se pronaći i dokazi za provincijalni mentalitet simpifikacije koji zapravo kompleksnu građu i relacije jednog živog i pomalo zagušljivog grada svodi na protokole i formalnosti. Neki bi rekli, kakva aktivnost Grada i njegovih čelnika, takvi i tekstovi.

 

U tom smislu, izdvojili smo ultra uzbudljive dijelove vijesti o javnim, radnim aktivnosti zamjenika dogradonačelnika za područje gospodarstva. Ako se pogleda antrfile ispod teksta, mr. sc. Zoran Ivanović dipl.oec. prisustvovao je, govorio je, otvorio je, pozdravio je, posjetio je, otkrio je... i to obilno. Radi punom parom za dvoje! Da, upravo to znači baviti se  zamjenjivanjem gradonačelnika - biti sastavnim i neizostavnim dijelom protokola. Upada u oči odsustvo glagola „odlučio je“. Međutim, ako bi agilni, sveprisutni i sveznajući zamjenik gradonačelnika poželio odlučivati na temelju svojih političkih stavova, sposobnosti, iskustva i ovlasti - to bi mu bilo onemogućeno. Osoba-krunski dokaz: zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Ilijana Vrbat Pejić dipl. uč, radno uinvaliđena dnevnopraktičnim i osobnim procjenama „gazde“ o njenoj vjernosti koja je posljedično uvjet njene časti i sposobnosti.

Postavlja se tu još jedno pitanje: kako to da mjesni novinari svaki put kad budu pripušteni u prostorije gradske uprave ne pitaju a gdje je i što DANAS radi zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti? Zašto barem ne prisustvuje, otvara, otkriva, govori, pozdravlja...  Zato što nije dio protokola? Jel to znači da ne radi? Tko ju to tamo kažnjava da ne bude u uzbudljivim Vijestima na službenim stranicama Grada? Da nije izraz grotesknosti shvaćanja političke suradnje, kooperativnosti i poštivanja izborne volje građana za dobrobit zajednice, bilo bi to skandalozno, kao i svaka druga segregacija.

Za utjehu garnituri Grada Broda nositelja protokolarnih radnji, utisak je da je županijski sastav s istim zadaćama prisustvovanja, govorenja, otvoranja, pozdravljanja, posjećivanja, otkrivanja... deset puta  banalniji.
 
                                                                                                                                                                                                MJESEC HRVATSKE KNJIGE POSVEĆEN TREĆOJ ŽIVOTNOJ DOBI
Petak, 12.10.2012
 
Press konferenciji na kojoj je program predstavljen prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović mr.sc. Tom prilikom istaknuo je da predani rad svih djelatnika Gradske knjižnice na čelu s ravnateljem daju novu vrijednost kulturi u Slavonskom Brodu. 
 
19.MEMORIJALNI KARATE CUP "SLAVONSKI BROD 2012“ 
Subota, 13.10.2012.
 
19. Memorijalni karate cup „Slavonski Brod 2012“ službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović mr.sc.
 
VELIKA PRILIKA ZA AMATERSKA KAZALIŠTA
 
Subota, 13.10.2012.
 
U ime gradonačelnika Slavonskog Broda polaznike seminara pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović mr.sc, koji je tom prilikom istaknuo važnost ovakvih događanja za grad Slavonski Brod.
 
POVODOM DANA BIJELOG ŠTAPA UDRUGE PORUČUJU; NAKON SLJEPOĆE ŽIVOT NE MORA STATI
 
Ponedjeljak, 15.10.2012.
 
Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović mr.sc i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubravka Marković prof. posjetili su Udrugu slijepih i slabovidnih osoba Brodsko-posavske županije. Predstavnici Grada Slavonskog Broda obišli su prostorije Udruge, a održan je i sastanak na kojem su predstavnici Udruge govorili o svojim postignućima ali i svakodnevnim problemima s kojima se susreću.
 
ZAPOČEO MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP TEAM 2012.
 
Četvrtak, 18.10.2012.
 
Međunarodni znanstveni i stručni skup TEAM 2012. službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović mr.sc.
 
VELIK ODAZIV BROĐANA NA HUMANITARNI KONCERT ZA "ZLATNI CEKIN"
 
Subota, 20.10.2012.
 
Koncertom, na kojem je nastupila odlična klapa „Cambi“ iz Splita i tamburaški sastav „Zdenac“, prikupljeno oko je 30.000 kuna, a prisutne je ispred Grada Slavonskog Broda pozdravio zamjenik gradonačelnika mr.sc Zoran Ivanović. 
 
RADNIČKI DOM OBILJEŽAVA STOTU GODIŠNJICU POSTOJANJA
 
Subota, 20.10.2012.
 
Zamjenik gradonačelnika mr. sc. Zoran Ivanović i predstavnica Ministarstva kulture gđa.Željka Perković otkrili su i spomen ploču, koja se nalazi na pročelju zgrade.