Redovi građana pred Gradskom blagajnom na korzu samo su duži ili kraći, rijetko kada da ih nema. Najduži su nakon što umirovljenici, najagilniji, najdiscipliniraniji  i najstrpljivij platiše računa, dobiju mirovine. Tada redovi  pred gradskom blagajnom znaju biti  dugački i preko trideset metara.

 

Zahvaljujući okretnim blagajnicima ne treba se posebno naouružati strpljenjem kako bi se izdržalo čekanje u redu. Čekanje je relativno kratko. Uostalom, čekanje u redu pred Gradskom blagajnom se isplati: računi se plaćaju gotovinom bez provizije.Osim toga, stajati u redu je u redu, i zabavno je katkad, jer dogodi se red ima svog zabavljača koji glasno i na humoran način prepričava vlastite zgode u kojima je on (ili ona) pokazao vlastima ono što ih ide, i na taj način tješi i podučava manje hrabre i pametne.

 

Prosurfa li se internetom, mogu se pronaći podaci koliko iznose uštede po kućanstvu odnosno obitelji. U vremenima besprespektivnosti, nezaposlenosti, povećanja cijena, svaka kuna koja se uštedi dobro dođe. U tom smislu, mogućnost da se funkcioniranjem gradske blagajne plaćaju računi  za usluge Brod plina, Komunalca, Vodovoda, Ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić, kao i sve uplate prema Proračunu Grada, dakle uplate za komunalnu naknadu, komunalni doprinos, najam ili otkup stana i druge pristojbe, bez plaćanja provizije- predstavlja direktnu pomoć gradske uprave građanima.

 

Druga je stvar, što bi veća pomoć Gradske uprave bila u tome da konsolidira stanje i uvede više reda u poslovanje javnih poduzeća kako bi ova građanima ispostavljala manje račune. Ispada da su uštede na proviziji simbolične spram visine ispostavljenih računa u kojima su ugrađene neracionalnosti u davanju usluga.