Monika Gusić iz moje današnje priče - dizajnerica je. Svoj hobi spretno je pretvorila u posao, a ja sam je izabrala, jer su me njeni radovi asocirali na moj rad. Naime Monika se bavi reciklažom, baš kao i ja.


Predstavite nam se Monika.


Zovem se Monika. "Kad narastem biti ću Vivienne Westwood!" Tako sam govorila prije mnogo godina. Sada mi je punih 48. Živim pored Trogira. Imam dvoje djece i brak iza sebe. Nisam postala Vivienne, ali ostala sam Monika. Sanjarim, igram se i uživam u tome.


Najviše pravite torbe, koje se mogu pogledati u našoj galeriji. Recite mi, koje materijale koristite?


Materijal dobijem reciklažom; kod mene se malo što baci. Mislim da je ljepše od ničega napraviti nešto... ima više osobnosti. Ponešto i dobijem od ljudi koji vole reciklažu, ali sami ne znaju iskoristiti. Sve što nemam, kupim.


Gdje pronalazite inspiraciju?


Inspiracija je prisutna u svakoj mimuti. Ne treba ništa posebno da se dogodi. Zato kažem da mi je u glavi popriličan kaos. Nisam toliko vješta da sašijem sve što poželim, ali do sada sam zadovoljna.


Kada bi se otvorila prilika da nekome od poznatih napravite rad, tko bi to bio?


Napravila bih torbu za Vivienne W. Bila bi u nekom kožnom stilu s lancima i natpisima. Možda bih je oduševila, a možda i ne, ali bilo bi fora.


Pomaže li vam netko u radu? Na kojem principu radite?


Ja sam totalni individualac. Sve radim sama. Nemam ni plan ni programa ni skice. Kada sjednem za mašinu to ode u neplanskom pravcu, neplanski i nastane proizvod.


Kakve su reakcije okoline?


Dosadašnje reakcije su odlične. Kad se iznova javljaju onda je to valjda dobra reakcija.


Može li se u Hrvatskoj živjeti od ovog posla?


Teško je to reći. Ovisi koji su ti prioriteti. Ja želim uživati u svom poslu. Imam potpunu slobodu. Da radim više možda bi financijski bilo bolje, isplativije... ali da li bi imala ovo zadovoljstvo, to ne znam.


Imate li planove?


Ne radim planove. Svi planovi kasnije ispadnu da želiš više prostora, više novca... a onda imaš sve manje vremena. Neka se stvari odvijaju same po sebi. Go with the flow....


Moniku za više radova možete pronaći na Facebooku i Instagramu, te u grupi Kreativa Pozitiva na Facebooku.