Državni arhiv u Slavonskom Brodu 15. studenog 2012. u svom izložbenom prostoru organizira drugu tematsku rock večer. Nakon otvorenja izložbe ''Sve je to rock'n'roll-povijest rock scene u Slavonskom Brodu i okolici'' (otvorena od svibnja 2012. do kraja siječnja 2013. godine), te organizacije  prve rock večeri 9. listopada, sljedeći četvrtak se nastavlja temom o prostorima naslovljenoj: Gdje se sviralo nekad, a gdje sad?

Gosti panel diskusije su: Damir Bjelobrk-Brada (glazbenik), Slobodan Grbić-DJ Dida (radijski voditelj i audiofil), Zoran Ivanović (zamjenik gradonačelnika Sl. Broda), Vladimir Jevicki (glazbenik), Mirko Sečić (glazbenik) i Borislav Stipić (organizacija gl. događanja 80-ih). Voditelji su Katarina Aladrović-Mehandžija i Domagoj Zovak. Glazbeni gosti večeri su kantautor Slaven Šimić i sastav Neverminds. Početak je u 19 sati.

Sa spomenutim gostima panel diskusije razgovarat će se o prostorima u Sl. Brodu i manifestacijama na kojma su rock sastavi svirali do 1990. godine (DTO ''Partizan'', Garnizon, Dom na Plavom Polju, Spomen dom ''Đuro Salaj'', sportska dvorana Klasije, stadion NK ''BSK'', Najlon bašča, hotel ''Park'', prostori na otvorenom...), kao i prostorima na kojima se nastupalo zadnjih 20-ak godina. Biti će riječi i o problemima s kojim se glazbenici suočavaju danas kad je u pitanju adekvatan prostor za nastup, ali i za vježbu. Također će se razgovarati i o Centru mladih koji bi trebao uskoro biti na raspolaganju i za glazbene nastupe.

Izvor: Domagoj Zovak, prof., arhivist

Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Augusta Cesarca 1, Slavonski Brod

Tel. 035/446-573

Mob. 099/215-8522

www.dasb.hr