Ništa se danas u Hrvatskoj ne događa slučajno i bez razloga, a onaj koji vam kaže da sada Plenkovića podržava zbog kurikularne reforme, pouzdano nosi neki krimen


Dosta više plakanja, oni koji ne vide zašto su Ivan Vrdoljak i Srećko Ferenčak žrtvovali jednu uglednu i pristojnu stranku, ne trebaju se više baviti politikom.

Nakon Tomislava Sauche, to se više ne zove naivnošću već glupošću.

Koalicijski potencijal Plenkovićevog HDZ-a javno se pokazao kada se premijer u zgradi Vlade fotografirao s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom. A njegov je sin zaposlen kao menadžer u »Konzumu« Ivice Todorića čiji bi »Agrokor« tata trebao istraživati u procesu stoljeća.

Zbog tog istog »Agrokora« pala je prva Plenkovićeva Vlada s Mostom koji je, zajedno s oporbom i Vrdoljakovim HNS-om, tražio smjenu Gazdinog čovjeka, ministra financija Zdravka Marića, ovog istog što sada bezbrižno igra tenis u Bolu dok rulja vrijeđa Janicu Kostelić. Plus što je Petrov kao građanin podnio kaznenu prijavu protiv Todorića, a Orepić kao ministar najavio kriminalističke istrage.

Naravno da nam se povraća od takvih ljudi koji Vladu nazivaju Titanicom, a onda se ukrcavaju na svadbeni brod s onim istim čiju su smjenu tražili. Naravno da nas obuzima mučnina kada stanoviti Štromar kojeg vlastiti narod u varaždinskom kraju nije htio izabrati za župana, sada za nagradu avancira u potpredsjednika nacionalne Vlade. Naravno da će to izazvati još veće gađenje prema politici i još veću apstinenciju na sljedećim izborima, ali zbog toga ne treba naricati poput šiparice koju je mladoženja ostavio.

Ništa se danas u Hrvatskoj ne događa slučajno i bez razloga, a onaj koji vam kaže da sada Plenkovića podržava zbog kurikularne reforme, pouzdano nosi neki krimen. Mala izlaznost, od oko 40-45 posto, pokazali su to i ovi lokalni izbori, savršeno odgovara HDZ-u da sa svojom vjernom vojskom birača zadrži apsolutnu vlast. Tamo gdje zaškripi, to se rješava političkom trgovinom ili već spomenutim »koalicijskim potencijalom«.

Zato Anka Mrak-Taritaš nije smjela pobijediti Milana Bandića, jer bi njegov pad opet otvorio put prema Ivici Todoriću, ne samo radi prenamjena i Kulmerovih dvora. Zato je Bandić znao još u nedjelju navečer da će Vrdoljakovi HNS-ovci pohrliti u pomoć pobjedniku Plenkoviću, a Mrak-Taritaš nije. Valjda Anka uplakanka barem zna da joj medijsku priču o obnovi Gunje i građevinaru kojem njezin muž nije platio obnovu stana servira u svojim novinama odvjetnik gospodina Bandića, Marijan Hanžeković, koji mu je svojedobno posudio 15 milijuna kuna kako bi izašao iz Remetinca. I koji zajedno sa Zdravkom Mamićem radi na pretvorbi »Dinama«.

Slijedite trag novca, savjetovao je tajanstveni insajder »Duboko grlo« novinare »Washington Posta« Boba Woodwarda i Carla Bernsteina dok su razotkrivali aferu Watergate.

I to je to. U Hrvatskoj se sve radi kako ne bi bilo tragača.

 

novilist