SLAVONSKI BROD - U četvrtak je u Slavonskom Brodu održana primopredaja teretnih vagona serije Habbins od strane Đuro Đaković Holdinga predstavnicima Hrvatskih željeznica.


Obje strane izrazile su zadovoljstvo ovom suradnjom i razmijenile informacije o planovima društva HŽ Cargo dok su predstavnici Đuro Đaković Holdinga predstavili vagonski program te ostale mogućnosti Grupe Đuro Đaković


.„Ponosni smo na činjenicu da se teretni vagoni u pogonima Đure Đaković Specijalna vozila proizvode već gotovo 90 godina, a voze na prugama cijele Europe. Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Hrvatskim željeznicama i vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti jačati naše poslovne veze", istaknuo je ovom prilikom Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.„Tvrtka Đuro Đaković, pored Končara i TŽV-a Gredelj, stup je hrvatske željezničke industrije koja, kao i željeznice, stoji pred novim izazovima, a to je ulazak Hrvatske u EU. Od 1990. do 2012. tvrtka Đuro Đaković kroz petnaestak ugovora za Hrvatske željeznice proizvela je oko 1300 teretnih vagona različitih serija koji su udovoljavali potrebama korisnika prijevoza. Promjenom „pravila igre" u kojima će jedini kriterij biti izvrsnost u proizvodnji i konkurentnost na prijevoznom tržištu, očekujem da će i Đuro Đaković i HŽ Cargo naći prostora za međusobnu suradnju, ali biti i referenca jedan drugom na otvorenom europskom tržištu", izjavio je Rene Valčić, predsjednik Uprave HŽ Holdinga.U četvrtak je izvršena primopredaja 10 teretnih vagona Habbins iz ugovora NG-100/2011, a preostalih 30 vagona bit će isporučeno do kraja kolovoza.

 

Preuzeto s portala: www.seebiz.eu