Praćenjem profila na Facebooku poslodavci mogu zaključiti koliko će njihovi zaposlenici biti uspješni na posluFacebook je predmet mnogih istraživanja, naročito onih koja su usmjerena na otkrivanje preferencija korisnika, pa smo tako do sada saznali da se može učinkovito prepoznati psihopata, kako se šire dobre vibre preko Fejsa i koliko će vam trajati veza prema statusima koje objavljujete.

No, sad je napravljeno i istraživanje koje će biti od velike koristi voajerski raspoloženim poslodavcima koji redovno prate svoje ili potencijalne zaposlenike na Facebooku - naime, sadržaj koji objavljujete na Fejsu može pokazati koliko ćete biti uspješni na poslu.

Dvije najvažnije osobine koje se mogu otkriti iz sadržaja koji netko objavljuje su ekstrovertiranost i savjesnost, što se onda lako može povezati s potencijalom za uspjeh na poslu.

Otvorenost prema drugim ljudima izuzetno je važna u nekim poslovima kao što su marketing i prodaja, dok su savjesne osobe tražene zbog svoje organiziranost, pedantnom izvršavanju zadataka i činjenici da nikada ne kasne.

Kako je njuškanje po tuđim profilima ionako glavna zabava na Facebooku, evo nove ideje za headhuntere i poslodavce koji traže nove ljude.

Izvor: metronet