Google je vjerovatno najbolja ''stvar'' koja se desila internetu od njegovog nastanka. Najveći web pretraživač koriste apsolutno svi, od 7 do 77 godina starosti.

Ali šta ako u pretragu upišete nešto što vas zanima i kao rezultat dobijete članke ili slike iz noćnih mora?

Pogledajte u nastavku šta ne treba upisivati u Google
"Young boys strip"

Zato što policija nikad nije čula "Htio sam kupiti dres Young Boysa, fudbalskog kluba iz Švicarske".
"Google"


Ako ukucate Google u Google vjerovatno se ništa loše neće desiti, ali šta ako ipak hoće? Šta ako se internet uruši u sebe kao u neku ogromnu crnu rupu?
"Elephantiasis"


Prema Wikipediji Elephantiasis je oboljenje od kojeg se koža stvrdne, naročito u predjelu muških genitalija. Ovo vas neće pripremiti za serijal fotografija u Google Slike.
"Tub Girl"


Slika "Tub Girl" se može opisati kao vizuelno oružje - jpeg koji se koristi za trollanje tema po forumima. Ako ovu sliku nikad niste vidjeli - blago vama!
"Zoster"


Iako je jedan od najpopularnijih domaćih bendova, ni za živu glavu ne upisujte "Zoster" u Google Slike.

Ozbiljno, ne radite to, radije posjetite njihov oficijelni Facebook profil
Amputacije, abortusi, tumori, kastracije...


Kada su u pitanju ovakve stvari Google nema milosti. Srećom po vas većina vas ne radi novinarski posao da mora tražiti adekvatnu ilustraciju i gledati stvari od kojih ćete izgubiti apetit i dobiti noćne more.
"Bomb Instructions"

Vjerovatno kada god neko ukuca "bomb instructons" u Google, negdje se upale crvena svjetla. Prošle godine su u SAD-u specijalci upali u stan jer je žena tražila pretis lonac, muž ruksak, a sin informacije o Bostonskom bombaškom napadu.
Stvari koje morate uraditi prije tridesete

Ne ukucavajte ovo osim ako niste skakali bungee jumping u Zimbabweu, hrvali se s krokodilom u Australiji, zaradili milion eura, igrali za svoju fudbalsku reprezentaciju, popeli se na Everest, spustili se niz Amazon...
Bol u prsima, leđima, stomaku...

Internet radi na principu da su najbizarnije stvari ujedno i najčitanije. Tako do izražaja dolaze stvari koji se dešavaju u jednom od hiljadu slučajeva. Tako da ne bi sebi dijagnosticirali smrt za nekoliko mjeseci bolje se posavjetujte sa PRAVIM doktorom.
Vaše ime

Postoje dva ishoda: ili da Google neće ništa naći i da tako shvatite da vas "nema na mapi" ili da će odnekud izletiti vaša golišava slika, koju je na internet objavio ljutiti bivši momak ili djevojka.

radiosarajevo