Učenici Glazbene škole ponovno su se okitili vrijednim nagradama na natjecanjima, čime potvrđuju predan i kontinuiran rad u ovoj važnoj obrazovnoj ustanovi u Slavonskom Brodu.


Troje učenika Odjela za tamburu sudjelovali su na 3. međunarodnom natjecanju tamburaša solista i komornih sastava, održanom 22. travnja u Glazbenoj školi Požega. Sve troje učenici su prof. Gorane Jagarinec i okitili su se drugim nagradama u svojim disciplinama.


U kategoriji K1 discipline "Bisernica" nastupili su osnovnoškolci Marko Nosić, učenik 2. razreda (85 postignutih bodova), i Nikola Vincek, učenik 3. razreda (88,33 boda), a u kategoriji K3 discipline "Bisernica" Glazbenu školu Slavonski Brod predstavila je Marcela Hmilevski, učenica 2. razreda srednje glazbene škole, te je postigla 83,35 bodova.


Osnovnoškolce je za klavirom pratio prof. Karlo Đurić, a srednjoškolku prof. Toni Toplak.


 Dvoje mladih klavirista Glazbene škole Slavonski Brod donijeli su u svoj grad prve nagrade s nedavno održanog natjecanja u Virovitici. Riječ je bila o 4. međužupanijskom natjecanju mladih klavirista nazvanom "Virovitička klavirijada", na kojemu je 26. travnja sudjelovalo 47 natjecatelja iz šest županija: Grad Zagreb, Brodsko-posavska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija.


 U prvoj kategoriji apsolutnu je pobjedu odnio Josip Gregurić, učenik 1. razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić. Prvu nagradu i prvo mjesto, u konkurenciji sedmero natjecatelja, osvojio je s postignuta 95,33 boda.


 U drugoj kategoriji prvu je nagradu, kao drugoplasirana među četrnaest natjecatelja, ponijela Dora Pejić, učenica 2. razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Dubravke Kolesarić, postigavši 94,67 bodova.


 Glazbena škola Slavonski Brod


Josip Gregurić