Danas je na gradskoj tržnici brodski ogranak Hrvatskih laburista održao konferenciju za novinare koju je vodio tajnik Brodskog ogranka Ivan Zekušić. Javnosti je putem medija priopćeno slijedeće:

 

Brodski ogranak organizira akciju nazvanu „Knjiga žalbe“  u kojoj ćemo građanima na više frekventnih lokacija  u gradu, srijedom i subotom tijekom rujna, ponuditi da u knjigu žalbe napišu što ih muči u gradu, čime su nezadovoljni i što bi htjeli promijeniti, a po završetku akcije ćemo knjigu predati gradonačelniku te ga zatražiti odgovor na sve važne probleme i pitanja građana.

Na ovu akciju nas je  osobito ponukao sukob gradonačelnika i gradskog vijeća, a svi mi nažalost trpimo posljedice neodgovornog ponašanja. Kao rezultat i ovakvog odnosa i upravljanja gradom u Brodu je po prvi put u 150 godina zabilježen pad broja stanovnika, a o permanentnom gubitku radnih mjesta da ne govorimo. Mladi ne rade nigdje, radnici se svakodnevno otpuštaju , a Brodsko-posavska županija je posljednja po prihodu po stanovniku u  Republici Hrvatskoj.

Ovom akcijom želimo  lokalnoj vlasti otvoriti oči ,jer ona očito  ne vidi probleme kako ih vide i doživljavaju građani.

Hrvatski laburisti Slavonski Brod