Poštovani,
 
Aktualno Izvjesce o stanju pravosuda, medijskih sloboda, gospodarstva i ljudskih

prava u RH konačno je objavljeno. U vezi s tim pokrenuta je Peticija, daleko najvažnija od svih dosadašnjih. Ne dozvolite vise političkim i interesnim skupinama da u miru provode organiziranu pljačku. Aktivirajte se. Kliknite na link PETICIJA kako bi pokrenuli postupak potpisivanja i dobili relevantne informacije.

 

 

Računamo i dalje s Vašom potporom, jer samo zajedničkim naporima možemo stvoriti kritičnu masu i promijeniti tijek događanja u Hrvatskoj.

 

 

JURIS PROTECTA

Udruga za unapredenje pravosuda u RH

Zlatko Zeljko, predsjednik

tel. 01-777 6495

e-mail: info@jurpro.hr

                                                                                                                                                                                     PREAMBULA

Lihvarske odvjetničke tarife u Hrvatskoj prouzrokovale su između ostalog:

- dugotrajnost sudskih postupaka koja se mjeri u desetljećima

- masovno kršenje ljudskih prava zbog dugotrajnosti postupaka

- prijetnju sloma bankarskog sustava i ukupnog gospodarstva

Hrvatska već duže vremena nije u stanju svojim građanima i pravnim osobama osigurati pravnu zaštitu pa time i nije više pravna država. Zbog pravne nesigurnosti i astronomskih cijena odvjetničkih usluga gospodarske aktivnosti svedene su na minimum. Samo je pitanje vremena kada će doći do potpunog sloma bankarstva i sveukupnog gospodarstva. Nije prihvatljivo da Hrvatska kao buduća članica EU masovno krši ljudska prava zbog dugotrajnosti sudskih postupaka, a na drugoj strani omogućava jednom malom broju povlaštenih odvjetnika da se neopravdano bogate. Više o svemu pročitajte u novom Izviješću.

PETICIJA

Niže potpisani zahtijevaju od Vlade RH i Sabora da bez odgode zakonski reguliraju odvjetničke tarife prema modelu koji se primjenjuje u Njemačkoj i ostalim državama EU-a i time spriječi daljnju sponzoriranu pljačku fizičkih i pravnih osoba, urušavanje gospodarstva i masovno kršenje ljudskih prava u Hrvatskoj. Istovremeno tražimo od Europske komisije i Europskog parlamenta da naše zahtjeve podupru i uvjetuju članstvo RH u EU udovoljavanjem navedenom zahtjevu.

POTPIS PETICIJE

Upute za popunu formulara peticije ovdje.