Početak kolovoza rezervirajte za tjedan dana nezaboravnog ljetovanja, glazbe i zabave.


                                                                                                                                                                                               06.08.2012 - 10.08.2012 , Šibenik - Bivša vojarna Bribirski knezovi
Glavni dio glazbenog programa drugog izdanja festivala Terraneo održat će se od 7. do 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirski knezovi u Šibeniku. Ovogodišnji glazbeni program ponovno uključuje nekoliko open air pozornica s probranim izborom kvalitetnih stranih i domaćih izvođača te raznovrsne DJ programe u hangarima i barovima na lokaciji. Neki od izvođača koji će se pridružiti na pozornici su: The XX, Thievery Corporation live, The Roots, Swans, The Horrors, Digitalism, Future Islands, The Notwist, Anna Calvi, The Ting Tings, The Very Best, Elemental, Dječaci, tUnE-yArDs, Jogarde, Ilija Rudman i mnogi drugi.

No, kako bi još malo produljili ovaj glazbeno-ljetni provod, organizatori su odlučili realizirati jedan završni mega party za sve one koji još malo žele ostati u svijetu Terranea. Četvrti festivalski dan, 10. kolovoza, tako će se održati u središtu festivala, u Aero zoni i festivalskom kampu na ukupno pet pozornica. Program spomenutog dana koncipiran je tako da zadovolji sve glazbene ukuse.

Kako Terraneo ne čine samo četiri dana odlične glazbe, već cijeli tjedan nezaboravnog ljetovanja i zabave u Šibeniku, u festivalskom kampu unutar same lokacije, posjetitelji će moći uživati od 6. do 10. kolovoza.  Također, festival je i ove godine ekološki osviješten te nudi takav program u tri osnovne cjeline - Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart.

Eko akcije odvijaju se za vrijeme trajanja festivala ali i tijekom cijele godine, prema mogućnostima organizacije. Prva takva akcija bila je čišćenje tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku krajem svibnja. Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Bogat eko smart program obilovati će kreativnim radionicama, izložbama, predavanjima i filmskim projekcijama. Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen vrlo uspješnim natječejem te izložbom pod nazivom Kap po kap koja je bila postavljena u centru Šibenika i za vrijeme festivala na samoj lokaciji. Zadatak je bio izraditi plakat na temu uštede vode. Organizatori će i ove godine ponoviti takav koncept natječaja i izložbe no s novom eko temom.

Cijena festivalske ulaznice je 440 kuna do 6. kolovoza, a nakon  toga 490 kuna. Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni od 230 kuna, odnosno po 250 kuna nakon 6. kolovoza. Kamp ulaznica za šest dana iznosi 200 kuna. Cijena ulaznice za četvrti festivalski dan iznosit će 50 kuna i moći će se kupiti isključivo na festivalskoj lokaciji. Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti ulaznice za festival i kamp su sljedeća: Dirty Old Shop (Zagreb), klub Purgeraj (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa u Šibeniku i Šešula bar u Šibeniku, kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske i online.

Detaljnu satnicu nastupa za sve festivalske dane, kao i sve ostale informacije, naći ćete ovdje.

 

Izvor: www.kulturpunkt.hr