Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro žestoko je odgovorio na američke kritike. Naime, Obamina kandidatkinja za američku ambasadoricu pri UN-u, Samantha Power, izjavila je kako je Venezuela "represivni režim" u kojem se vrši "represija nad civilnim društvom".

Maduro je istaknuo kako su komentari Samanthe Power, koje je iznijela za vrijeme saslušanja pred američkim Senatom, "agresivni i nepošteni". "Želim da se američka vlada odmah korigira", istaknuo je Maduro za vrijeme obraćanja na državnoj televiziji.
Samantha Power"

Power je rekla kako će se boriti protiv represije u Venezueli? Prava represija postoji u SAD-u, gdje se bez kažnjavanja ubija crnce, a protiv mladog Edwarda Snowdena pokrenut je progon samo zato što je govorio istinu", rekao je Maduro očito se referirajući na oslobađajuću presudu u slučaju ubojstva Trayvona Martina (vidi: Američka pravda: crnkinja Marissa Alexander u samoobrani ispalila pucanj upozorenja, dobila 20 godina zatvora, bijelac Zimmerman ubio - oslobođen).Barack Obama i Samantha Power

Podsjetimo, Venezuela je ponudila azil Edwardu Snowdenu, kao i Bolivija i Nikaragva.

Samanthe Power, koja bi mogla uskoro preuzeti funkciju ambasadorice SAD-a pri UN-u, nakon što s te funkcije odlazi Susan Rice (opširnije: SAD: na poziciju savjetnika za nacionalnu sigurnost dolazi "agresivna" Susan Rice koja je pred UN-om tvrdila da "Gaddafijevi vojnici uzimaju viagru za masovno silovanje"), istaknula je kako će - ako dođe na funkciju - "ustati protiv represivnih režima" te je dodatno pojasnila kako to znači "suočiti se s represijom civilnog društva koje se provodi u zemljama kao što su Kuba, Iran, Rusija i Venezuela".

"I SAD nam još poručuju kako žele imati dobre odnose s nama? E pa baš krasne odnose žele", poručio je Maduro.

Samantha Power (rođena 21. rujna 1970.) karijeru je započela kao novinarka kada je 90-ih godina izvještavala o ratovima u Jugoslaviji. Od 2008. radi za Obaminu administraciju. Prema pisanju američkog lista The New York Times, Power se najviše istaknula 2011. kada je žestoko zagovarala američku vojnu agresiju protiv Libije.

Izvor: Advance