U povodu teksta Stribora Uzelca Schwendemanna, objavljenom na SBPeriskopu pod nazivom Patuljci pojma nemaju, na Facebooku je reagirao Mario Rubil. Njegov komentar prenosimo u cijelosti.Draga gospodo,

 

za razliku od mnogih vijećnika iz sadašnjeg GV-a, vama na znanje, nitko od nas šest Dusparinih gradskih vijećnika nije se politički prostituirao kao dosta njih iz GV. To provjerite i ne trpajte nas u isti koš.Sve vi to možete dobro provjeriti,

tko je u ovih zadnjih nekoliko godina za raznorazne privilegije mešetario u GV-u, a isto tako, ako želite, Vi možete i saznati zašta su se pojedini vijećnici i prodali.

 

Meni je čast što me zovete Dusparinim pobočnikom, jer ću to i ostati još dugo, a Vi to nikada nećete moći. Na sve načine su ga pokušali proglasiti lopovom, ali,  draga gospodo, malo ste se zaigrali, nema od toga ništa.On je Brođanima vratio Korčulu kada ste svi digli ruke, ali mi njegovi bliski suradnici smo ga podržali i dokazali da je bio u pravu.Vratio je dječje odmaralište Stari Grad, dobili smo Poloj na korištenje na dugi niz godina. Pogledajte infrastrukturu po Brodu, a nije uzimao od građana novce za asfaltiranje ulica kao njegovi prethodnici i vi imate obraza reći da je netko smeće.

 

I ovaj drugi mandat Gradskog vijećnika odradi ćui časno i pošteno makar se to Vama ne svidjelo, a ako me sadašnji gradonačelnik, a nadam se i budući ,bude trebao, spreman sam za njega odraditi još jedan mandat i biti mu opet pobočnik.Vama na znanje da me je ova nova koalicija u GV-u zaboravila smjeniti s mjesta člana Povjerenstva za ravnopravnost spololova, te sam im ja sam dao ostavku na tu Velikuuuuuu funkciju. Sastajali smo se dva puta godišnje.Vi i Vama slični ste me optužili da snabdijevam dječje vrtiće s ribom, jer ja sam predsjednik UV, pa je logično da ih snabdjevam ribom. E, i tu ste se prevarili. Istraga provedena i ,vidi bogati,  nalaz je da nisam nikada prodavao ribu u dječjim vrtićima i, normalno, to se neće nigdje objaviti. Mogao bih ja s Vama još čakulati, ali mi se ne da. Ako želite sučeljavanje argumenata stojim Vam na raspolaganju u svako doba.

 

Predsjednik podružnice Udruge Pravaš za Sl. Brod i još uvijek Gradski vijećnik Mario Rubil.