Danas, u nedjelju, pred organizatorima, izvođačima i publikom treći je dan Mars moon Festivala. Vrijeme više ne prijeti otvoreno, ali, očito je, da je u protekla dva dana bilo lako shvatljivi, uvjerljivi partibrejker. Meterološke najave koje su postale pouzdane poput matematičkih formula predviđale su vremenske probleme, vikend natopljen kišom kao ozbiljnom zaprekom za dolazak na Festival dobrih bandova, dobrog zvuka i zabave bez kalkulacija. I ostvarile su se. Svi su to znali, naročito ambiciozni i iskusni organizatori koji su, konstatirajmo i to, precijenili spremnost rock publike na žrtvu. Pitamo se, također, je li samo kiša bila razlog za razmjerno slabu posjećenost. Glazba uživo, legendi rock scene i mladih lavova, vibracije koja ona izaziva, vještina na pozornici, atmosfera, pozitivna manipulacija raspoloženjem, utjecaj publike na redoslijed izvedbi, žestina, napon, improvizacije – svi ti bonusi koje publika dobiva na koncertima – čini nam se, nisu bili dovoljan mamac za masovniji posjet.

O svemu tome SBPeriskop će, kada se srede dojmovi, razgovarati s glasnogovornikom MMF-a Tomislavom Gollom.

 

Kiša je padala u petak cijelo prijepodne i prijetila odvratiti dobar dio onih koji su planirali posjetiti festival. Zbog nje su kasnili i prvi nastupi demo bendova.

Prvi su na pozornicu izašli članovi benda Reign chaos, a nakon njih još 5 demo bendova. Prvi headlineri koji su nastupli su bili Zagorci iz benda Noxin. Nakon njih su nastupali redom Bad seasons, Svadbas, Partibrejkersi, Vatra, Let3 , Zoran Mišić i Malehookers.

Usprkos malom broju posjetitelja atmosfera je bila odlična, svi izvođači su u nastupu ograničenom na 45 minuta dali sve od sebe i sjajno zabavili publiku, mahom Brođane uz rijetke posjetitelje iz drugih gradova.

Svoj štand je, uz ostale štandove koji će stajati na Poloju cijeli vikend, imala i Udruga putnika, pa su se zainteresirani, kojih gotovo i nije bilo, mogli informirati o njihovom radu  i postati članom.

Nastupi su trajali do kasnih sati, gotovo do jutra, a u subotu se nastavilo u istome ritmu, s početkom u 16 sati, kada su nastupili prvi demo bendovi.

 

U subotu se vrijeme stabiliziralo, ali njegove posljedice, sveprisutno blato za koje se čulo usmenom predajom od posjetitelja iz petka, bilo je dovoljan razlog koji odvraća. Svoje nastupe odradili su Električni orgazam, Pipsi,  Radio Luxemburg, Quasarr, No rules, Ad Astra, Pištolj na gumene metke i šest demo bandova.

 

Danas bi ukupan skor trebao popraviti Urban&4. Puno sreće svima. Zaslužili su.

 

Tekst: Veljko Lukić, Ivan Ilakovac i Saša Lukić

Fotografije: Krešimir Mijakovac

Mars moon FestivalMars moon FestivalMars moon Festival