Sindikat metalaca u „Đuri Đakoviću“ želi putem ovog priopćenja poslati jasnu poruku javnosti:
U ĐĐ HOLDNGU ima viška LOŠIH, neposobnih menadžera i manjka posla za radnike, što je potvrdio i predsjednik Uprave ĐĐ Holding g.Tomislav Mazal izjavom na jednoj od konferenciji za novinare kako nije zadovoljan radom prodaje i menadžera. Dakle, ako netko treba otići iz ĐĐ Holdinga onda su to ljudi zaduženi za prodaju proizvoda ĐĐ Holdinga i tu su pod hitno potrebna kadrovska osvježenja i promjene. Sindikati metalaca Hrvatske u tvrtkama ĐĐ Holdinga podržali su proces dokapitalizacije ĐĐ Holdinga krajem 2014. godine i nadali se da će se konačno u prvom kvartalu 2015. godine dogoditi pozitivno poslovanje. Međutim, to se nije ostvarilo.

Isto tako, moramo javno iskazati nezadovoljstvo rezultatima poslovanja Grupe ĐĐ u 2014. godini koje obilježava značajan pad prihoda. Đuro Đaković Grupa je u 2014. godini ostvarila ukupni prihod od 381,9 milijuna kuna što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje u iznosu od 229,5 milijuna kuna ili 37,5% ! (http://www.duro-dakovic.com/_Data/Files/150430202910353.pdf)

I u prvom tromjesečju 2015. godine nastavlja se isti negativan poslovni trend iz kojeg je vidljivo da ĐĐ Grupa bilježi novi PAD PRIHODA (u odnosu na isto lanjsko razdoblje ) I NEGATIVAN POSLOVNI REZULTAT (-18,4 milijun kuna) !
(http://www.duro-dakovic.com/_Data/Files/150430203346369.pdf)

Sindikati u Grupi ĐĐ žele zadržati razinu socijalnih prava za radnike ugovorenu potpisanim kolektivnim ugovorima. Međutim, za to su prijeko potrebni sklopljeni novi poslovni UGOVORI. Zbog svega navedenog bit ćemo prisiljeni štititi prava iz kolektivnog ugovora koja s ovakvim poslovanjem i gubicima vrlo brzo mogu doći pod ozbiljan znak pitanja.

Radnici Đure Đakovića sačuvali su hrvatski brend i dokazali svoju stručnost, znanje i htijenje, radeći za vrlo niske plaće kako bi sačuvali radna mjesta i osigurali egzistenciju za svoje obitelji. Nažalost, nakon objave prvih kvartalnih rezultata poslovanja za 2015. godinu zabrinuti smo za sudbinu Đure Đakovića i od Uprave očekujemo brzu reakciju i postavljanje mendžera koji su u stanju osigurati dovoljno posla za sve radnike ĐĐ HOLDINGA.

Srdačan pozdrav !

U Slavonskom Brodu, 12.05.2015. godine.
Dopredsjednik SMH-IS

Antun Štivić, v.r.