Odnosi Hrvatske i Srbije nikada neće biti normalni, barem je tako sudeći prema našim čitateljima koji su po ovom pitanju većinom bili negativni. Naime, ovu smo temu problematizirali u našoj prošloj anketi, a na pitanje „Mislite li da će odnosi Hrvatske i Srbije ikada biti normalni?“, većina Lupiginih posjetitelja odgovorila je sa ne. Međutim, bilo je i onih koji gaje optimizam pa vjeruju da će ove dvije zemlje ipak u budućnosti normalizirati svoje odnose. Uz nekoliko zanimljivih komentara naših čitatelja, pogledajte konačne rezultate anketeNakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču strasti u Hrvatskoj i Srbiji ponovno su uzavrele, a dobar dio državnika u obje zemlje nije propustio priliku i na ovoj temi na brzinu prikupiti pokoji politički bod te su svojim izjavama dodatno podizali tenzije.

U anketi koju smo početkom prosinca postavili na naše stranice glasalo je 916 naših posjetitelja. Više od polovice, njih 518, odabralo je jasan odgovor „Ne“, dok je optimizam pokazalo njih i više nego dvostruko manje – 241. Onih koji se na pitanje „Mislite li da će odnosi Hrvatske i Srbije ikada biti normalni?“ nisu mogli odlučiti niti za odgovor „Ne“ niti za odgovor „Da“, bilo je 157. Oni su odabrali opciju „Ne znam“.


(SCREENSHOT: Lupiga.Com)


Svakako je za pohvalu što se sudionici u komentarima na naše anketno pitanje nisu razbacivali mržnjom i psovkama što je uobičajena praksa na internetskim forumima kada se govori na temu Hrvati – Srbi, a ovdje ćemo izdvojiti nekoliko najzanimljivijih komentara …
Iv Montan: Odnosi normalnih Hrvata i normalnih Srba su uvijek normalni. Normalni su u vecini,ali su uglavnom tihi za razliku od onih drugih.

Greven: Nenormalni narodi ne mogu imati normalne odnose.

Aleksandar: Hoće. Meni nije bitno odakle je čovek ako možemo da pričamo normalno i da sarađujemo. Imam i iz Hrvatske puno saradnika, funkcionišemo savršeno. Nikada nisam imao problema tamo, a ni oni ovde u Srbiji :) Naravno uvek će biti govana na obe strane.

Izvor: Lupiga