Osamnaestog svibnja u velikoj dvorani Gradske knjižnice održano je predavanje “Zemlja porijekla: Kina”. Predavanje je organizirala Udruga Academico kao treće u nizu iz serije Čovjek zna, poslušaj ga!

Podsjetimo, prvo predavanje je održao akademik Paar s temom Svemir i ljudski genom, dok je drugo (EU, što jest a što nije?) bilo usmjereno na problematiku ulaska u EU.

 

Predavanje “Zemlja porijekla: Kina” održala je dr. sc. Jadranka Vuković Rodriguez (Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu) u lijepo popunjenoj dvorani, pred stotinjak prisutnih. Predavanje dr. sc. Vuković Rodriguez održano je u formi fotopisne priče; provela je slušatelje kroz svoja iskustva nastala za vrijeme šestomjesečnog boravka u kineskoj pokrajini Sečuan. Svoje istraživanje o tradicionalnoj kineskoj medicini i farmaciji, te potragu za tradicionalnim ljekarnama, predavačica je sazdala u priču, koja je prisutnima, pored glavne radnje (tradicionalna kineska medicina), nudila mnoštvo dodatnih priča i detalja koji opisuju običaje, tradiciju, ljude, njihov način života, prehranu i harmoniju koju postižu unatoč očiglednom siromaštvu.

 

Da predavačica ima više talenata pokazala je fotoprezentacija kojom je popraćeno cijelo predavanje, a sastojala se isključivo od njenih sjajnih fotografija.  Po završetku predavanja, dr. sc. Vuković Rodriguez rado je odgovarala na brojna pitanja iz publike.

  


 

Za SBPeriskop tekst napisao: Hrvoje Gačić, predsjednik Udruge akademskih građana i studenata "Academico"