Koristim svaku priliku da pohvalim Gradsku knjižnicu "Metel Ožegović" u Varaždinu koja me svaki put ugodno iznenadi nekim novim sadržajima, pa sam se tako maloprije vratila iz pazara s novom knjigom pod miškom; dame i gospodo, Ira Levin - Rosemaryna beba, na rashodovnoj polici za samo 10 kuna (i još mi je ostalo za žvakaće i lilihip).
Inače, Metel prodaje rashodovne knjige po cijeni od 5kn, ali pretpostavljam da su ove skuplje zbog očuvanosti i godina izdanja.

Ovaj krasan egzemplar je zbilja u odličnom stanju, sve stranice na broju, neogreban, nepoderan i čist.

Iznutra, doduše, na nekoliko stranica malo počrčkan, ali nebitno za moju osjetljivost. Alergična sam samo na nedostajuće stranice i krupnije poderotine. Uostalom, i sama črčkam i pišem marginalije, moje knjige nikad nitko vjerojatno ne bi ni htio.

Nikad nisam uspjela pročitati Rosemarynu bebu, iako mi se već dugo nalazi na betterwordlbooksovom popisu željenih knjiga pa me baš raduje što ću je sad moći ugostiti u vlastitoj biblioteci.

Još bih htjela reći kako se naša knjižnica, osim praktičnog rješavanja rashoda, može podičiti praćenjem novih naslova, kontinuiranim promocijama knjiga i večerima poezije te visokom tolerancijom na kašnjenje i vraćanje knjiga u lošijem stanju od posuđenog.

Zamjerka koju imam je visoka članarina (120kn za godinu dana), što je svrstava u najskuplje knjižnice u Hrvatskoj, ali pretpostavljam da bogata knjižnična zbirka i kvaliteta sadržaja i usluge mogu opravdati i taj jednokratni trošak.

Pozivam sve koji žive u Varaždinu ili njegovom širem području i sve koji se koriste uslugama naše biblioteke da svrate ćešće i udome neku od knjiga koje idu u otpis. Naći će se tu naslova za svačiji ukus.

Izvor: zenaucrnom.blog.hr