U prostoru Državnog arhiva u Slavonskom Brodu predstavit će se u srijedu 30. siječnja 2013. u 19 sati CD autorskih pjesama popularne brodske rock grupe The Eggs. Snimka sedam pjesama je nastala u ožujku 1970. godine u Radničkom domu. Tada su u sastavu Eggs svirali Rajko Svilar, Dubravko Šef, Krunoslav Seletković i Josip Opačak.

Rock sastav The Eggs je djelovao u našem gradu od 1967. do 1970., a posljednja postava je kratko djelovala i 1973. Svirali su na plesnjacima u "Partizanu",  Radničkom domu, stadionu ''Klasije'' i dr. Bili su najpopularniji brodski sastav tog vremena.

Posebno se pozivaju svi koji su grupu nekad slušali u Radničkom, znači generacije rođene između 1940. i 1952. da dođu i sudjeluju u nagradnoj igri jer članovi navedene postave Eggs-a daruju 3 primjerka snimke cd-a.

Na rock večeri, osim što će se po prvi puta javno čuti njihove snimljene pjesme, saznati će se kako je izgledalo snimanje i nešto više o toj postavi grupe te kako je snimka nakon 40 godina stigla u njihove ruke, a sada i do ušiju slušatelja.

Nažalost, iz tog doba nisu sačuvane ostale snimke.

 

Izvor. Domagoj Zovak