Škotski mediji glorificiraju veliku pobjedu svoje reprezentacije u Maksimiru protiv Vatrenih (1:0), a u izvještajima s utakmice su spomenuli i tretman koji Sammir ima kod dijela hrvatskih navijača.


Škoti su jako ponosni na pobjedu kojom su začepili usta 'bahatim Hrvatima', a u izvještaju s utakmice novinar Daily Recorda je dio teksta posvetio navijačima koji su zviždali Sammiru."Taj momak ima živopisan karakter. Domaćini će reći da je meta navijača zbog plejbojevskog načina života, no nemoguće je zapitati se je li i njegova boja kože jedan od razloga za to. Svaku njegovu pogrešku pratila je lavina zvižduka i uvreda. Bilo je zastrašujuće svjedočiti tome iz prve ruke, pogotovo ako se zna da je to doživljavao i prije, a Igor Štimac je zbog toga osudio navijače."

Štimac se i nakon poraza od Škotske bavio ovom problematikom te je poručio: "O Sammiru ne želim trošiti previše riječi. On za mene ima nogometnu kvalitetu, što je pokazao i u ovoj utakmici, i ne zanimaju me oni koji to osporavaju. On je dio ove reprezentacije i to će ostati", poručio je Štimac kojeg je dio navijača 'počastio' s 'Igore, pe**ru' i 'Je** te Mamić'.

"Nije to ništa novo. S tim se nosim godinama. Svi koji rade u hrvatskom nogometu trpe uvrede. No, ja sam rođen kao pobjednik i unatoč poteškoćama ovo će biti pobjednička priča. Razlog nezadovoljstva publike nalazim u lošem rezultatu. Ako su krivca pronašli u meni, prihvaćam uvrede", izjavio je izbornik za Slobodnu Dalmaciju.