U Luci Brod će se graditi plinska termoelektrana vrijedna 400 milijuna eura. To će biti najveće ulaganje u čitavoj Hrvatskoj. Lobiranjem i razgovorom s investitorom, dogovorila sam da poslove vrijedne 120 milijuna eura odrađuju tvrtke iz Slavonskog Broda. Svi mogu raditi, zarađivati, a naši iseljeni se vratiti.

Nezavisna  kandidatkinja, dosadašnja gradska vijećnica Slavica Lemaić najavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu grada Slavonskog Broda, simbolično, na mjestu kod Luke Brod gdje će biti građena  plinska termoelektrana vrijedna 400 milijuna eura. 

Uvodni govor potpore održao je Vlado Prskalo, nekadašnji ravnatelj Srednje škole M.A.Reljkovića i pomoćnik ministrice obrazovanja, koji je u samim počecima, i prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prepoznao važnost ulaganja u  znanje budućnosti  te umrežavanje obrazovanja i gospodarstva:

-Slavonski Brod drastično zaostaje u razvoju u odnosu na ostale velike gradove u Hrvatskoj. Grad nema velike razvojne projekte, a gradska vlast zanemaruje gospodarstvo i ne koristi ovlasti koje ima da pokrene gospodarski razvoj i zaustavi iseljavanje koje je postalo najveći gradski problem. Građani ispaštaju teške posljedice lošeg upravljanja gradom. Slavonskom Brodu potrebne su promjene.

-U proteklih osam godina Slavica Lemaić je dokazala svoju nezavisnost i dosljednost. Dokazala je da ima znanje, volju i hrabrost potrebne za uspješno vođenje grada. Zaslužila je povjerenje građana… Pozivam Brođane da izađu na lokalne izbore i da podrže gradonačelničku kandidatkinju Slavicu Lemaić i jedinu brodsku nezavisnu listu, -istaknuo je Vlado Prskalo.

Iako ogorčena zbog situacije u kojoj se Slavonski Brod nalazi, Slavica Lemaić, okružena ljudima koji joj daju potporu u svim segmentima, ipak je bila poticajna, i kao uvijek borbena:

-Kao Brođanka zabrinuta sam za budućnost našeg grada! Ne mogu pasivno promatrati kako Slavonski Brod propada, a građani odlaze zbog pogrešne gradske politike. Želim potpuno promijeniti gradske prioritete i način upravljanja gradom tako da svi građani osjete da su bitan dio gradske razvojne politike.

-Ograničeno razmišljanje da je svatko tko ne podržava aktualnog gradonačelnika automatski za HDZ je pogrešno i na tragu opasnog jednoumlja. Mi smo jedini izbor za prave promjene za sve građane koji ne podržavaju ni HDZ ni političku stranku aktualnog gradonačelnika i pridruženi mu SDP.

-Najveća laž u koju su uspjeli uvjeriti Brođane je da gospodarski razvoj nije u nadležnosti gradova. Zakoni daju gradovima ovlasti da potiču gospodarski razvoj, ali naš grad ne koristi te ovlasti, -poručila je kandidatkinja za gradonačelnicu Slavica Lemaić.

Što predstavljaju siluete?

- Siluete koje vidite oko mene predstavljaju iseljeni Brod. Predstavljaju našu braću, sestre, prijatelje, sugrađane… Ispisat ćemo njihova imena na njima.

-Naš najveći problem je masovno iseljavanje koje možemo zaustaviti jedino sustavnim razvojem gospodarstva i stvaranjem novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta, -poručila je Lemaić.

Zašto smo danas u Luci Brod?

-U Luci Brod će se graditi plinska termoelektrana vrijedna 400 milijuna eura. To će biti najveće ulaganje u čitavoj Hrvatskoj. Lobiranjem i razgovorom s investitorom, dogovorila sam da poslove vrijedne 120 milijuna eura odrađuju tvrtke iz Slavonskog Broda. Svi mogu raditi, zarađivati, a naši iseljeni se vratiti.

Moram li pojašnjavati što toliki novac čini u razvoju jednog grada? Ima li itko kome to nije jasno?

Ovdje se pokreće kibernetička industrija, proizvodnja čistog vodika… Projekti budućnosti! Tu, kod nas, u Slavonskom Brodu.

Na nama je da izberemo hoćemo li dozvoliti da taj novac uzmu tvrtke iz Zagreba, Vinkovaca, Osijeka…ili će ostati tu, u Slavonskom Brodu.

Hoćemo li izabrati sveukupno životarenje ili se odlučiti za promjene koje život znače u ovom gradu. Možemo postati grad budućnosti!,- ohrabrujuće je sugrađanima poručila nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Slavonskog Broda, Slavica Lemaić.