Slijedeći tekst poslan je kao priopćenje medijima od strane Socijalističke radničke partije Hrvatske, objavljujemo zaprimljeni izvorni tekst u cijelosti:

"Ova država stvorena je na krvi i nećemo dopustiti nikakvo osnivanje SAO krajine", grmio je Danijel Srb , na nekakvom skupu "5 do 12 za Hrvatsku", u Vrginmostu. Zvuči gotovo patriotski, gordo. Jer doista, Hrvatska kao moderna država u današnjim granicama, stvorena je u Narodnooslobodilačkoj i antifašističkoj borbi Hrvatskog i Srpskog naroda koji žive u Hrvatskoj, ali i svih ostalih naroda koji žive u Hrvatskoj, okrunjena ZAVNOH-om i AVNOJ-em u kojoj borbi je doista proliveno mnogo krvi.

Hrvatski i Srpski narod koji tu vjekovima žive i čije se sudbine i život proživljuju u jedno, stvorile su tu Hrvatsku kao državu Hrvatskog, ali i Srpskog naroda, čime je taj narod postao konstitutivan, a potom se još udružili u Federativnu zajednicu Jugoslavenskih naroda i za nekom SAO krajinom dakle nije bilo nikakve potreba. Reklo bi se, sve se poklapa sa Danijelom Srbom, gotovo da mu zaplješćemo.

Ali brus na šibici, Danijel Srb kao i oni koje je na skup doveo, a sudeći prema legitimiranim fašističkim pozdravima i ispoljenoj nakani misli najvjerovatnije na ustaško - domobransku krv i onih koji su u nesreći 90-tih pohitali da povrate njihovu zločinačku tvorevinu, a prolivenu krv Hrvatskog i Srpskog naroda, koji u Hrvatskoj živi pa i drugih naroda za ZAVNOH-ovsku Hrvatski AVNOJ-ovsku Jugoslaviju, posipao bi pepelom i oprao šmrkom.

Najgrublja je podvala, direktno povezivanje Srpskog naroda u Hrvatskoj sa SAO Krajinom kao tvorevinom. SAO Krajina je prije produkt šovinističkih podjela i razbijača ZAVNOH-ovske Hrvatske i AVNOJ - evske Jugoslavije svih boja pa dakle i samoga Danijela Srba, nego Srpskog naroda kao takvog. Naprotiv u tom balu vampira, krupnog svjetskog kapitala uzurpatora, lupeža i neofašista, bila su ugrožena oba naroda i Srpski i Hrvatski, a Srpski naročito.

Hrvatski neofašisti, dakle tek što povjeruju da AVNOJ-evske Hrvatske i Srba u njoj više nema, lude kad se suoče sa činjenicom da ih ipak ima i da se još uvijek mogu zvati svojim nazivljevima. I što je za njih najteže da je ova Hrvatska i njihova država, a da se fašistička tvorevina 90-ih ipak nije povratila. Dakle ova Hrvatska ma koliko još bila ZAVNOH-ovski nedosljedna, ali ipak na tim temeljima i od NDH ekspicitno distancirana, i nije država Danijela Srba pa on ni nema legitimaciju da je brani, osobito ne od njenih ravnopravnih građana. On je prije njena sramota nego zaštita.

Na redu je sada Hrvatska koju živimo i koja još puno toga mora učiniti da bi bila sebe dostojna, a prije svega povratiti konstutivnost Srpskog naroda koji živi u Hrvatskoj, a fašističke recidiviste i duh NDH, počistiti sa javne scene kao što je to u svim civiliziranim društvima. To je naprosto naša moralna obaveza, kad znamo da se fašizam kao politički diskurs nipošto ne može podvoditi pod ljudsko pravo i demokraciju, naprosto zato jer na strani fašizma nema ni ljudskih prava ni demokracije.

Gradskom vijeću i građanima Vrginmosta poručujemo, niste sami, ovo je naša zajednička borba, borba i Hrvata i Srba, ali prije svega Hrvata. To je ljudska borba za ZAVNOH-ovsku i uljuđenu Hrvatsku. Danijel Srb, pop Korošić i njihova družba, vode nas u pakao, a to neće proći.

Ivan Plješa , 07.11.2012.
SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA
HRVATSKE
Pavla Hatza 16
10000 Zagreb
www.srp.hr

 

Izvor: Advance