Dok smo se po mraku znatiželjno približavali iznikloj bjelini na korzu, čuli smo kako netko sa strane duhovito dobacuje da se na sivom korzu bijeli šator age Hasan-age.

Nije bio šator iz narodne pjesme, ali upravo se tako nekako raskrilio. Interesantne forme, pun je knjiga. Samim svojim izgledom mami na razgledavanje, a kamoli kad se shvati da je krcat knjigama i stripovima po sniženim cijenama.

U sveobuhvatnu Wikipediju ušla je poslovica da se raj na zemlji nalazi se na grudima žene, na leđima konja i na stranicama knjiga, ali i njena parafraza da se raj na zemlji nalazi se na grudima žene, za upravljačem automobila (motorkotača, zrakoplova) i na stranicama Wikipedije.

I, tako, bez puno razmišljanja, ušli smo po svoj komadić raja.  Za sto pedeset kuna kod ljubaznog, susretljovg prodavača kupili smo osam knjiga. Naravno da smo se uspješno cjenkali. Istaknimo da traje akcija - 10kn/kom.

Iz letka smo saznali da se Udruga Knjigica (Udruga.knjigica@gmail.com ) bavi prodajom, otkupom i zamjenom knjiga. Školske knjige. Stručne knjige (riječnici priručnici...)Romani i stripovi.

Ovaj gostujući, ulični antikvarijat ostaje u Slavonskom Brodu do kraja tjedna, od jutra do večeri. Izbor je sve manji, požurite.