BRANKO VUKADINOVIĆ, rođen je 1937. godine u Starom Slatiniku. U Slatiniku je završio pušku školu, a potom je kao đak „vlakaš“, polazio Gimnaziju u Slavonskom Brodu. Nakon završene Gimanzije, od 1956 do 1961. godine studirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Kao diplomirani ekonomist zaposlio se 1962. godine u Tvornici opreme kao komercijalist, zadužen za sektor prodaje.

 

 

 

Zbog svoje vedre naravi i marljivog rada, u to vrijeme biva izabran za predsjednika Tvorničkog odbora sindikata. Kao delegat INGRE obavlja poslove rukovoditelja na izgradni telmoelektrane u Bengaziju, Libija. Od 1968. do 1972. godine radi kao rukovoditelj na gradilištu turističkog naselja u Rusiji, u Dragmiru na crnomorskoj obali u blizini Sočija. Na tom gradilištu UNION inženjeringa, Branko Vukadinović dokazuje svoje organizacijske i stručne kvalitete. Prima velike pohvale za vrhunska dostignuća radnika „Đure Đakovića“

 

Nakon povratka u zemlju u „Đuri Đakoviću“ obavlja dužnost direktora centrane nabave za cijelog „Đuru Đakovića“. Pred kraj mandata izabran je za direktora „Marsonia Commerce“, kasnije „Đuro Đaković Commerce“. Bio je i predsjednik Izvršnog vijeća općine Slavonski Brod.

 

 

Odlaskom u mirovinu vraća se u svoj Stari Slatinik gdje je kao dijete sela volio rad u poljoprivredi i vinogradarstvu.                                                                                                                                                                                                     Umro je 8. Listopada 2012. Neka mu je laka slatinjska gruda koju je volio i kojoj se uvijek vraćao.

 

 

Prijatelji i poštovatelji.