Stav Bruxellesa prema, s jedne strane, suzbijanju protesta u Ukrajini te Bosni i Hercegovini s druge pokazuje da europski diplomati vode politiku dvostrukih standarda, izjavio je Mihail Margelov, predsjednik odbora Vijeća federacije za međunarodna pitanja.

Prema njegovim riječima, „neredi u Bosni i Hercegovini suzbijaju se žestokim mjerama policije, protiv demonstranata se primjenjuju zvučne i svjetlosne granate, gumeni meci i vodeni topovi“. „Međutim, kao što se vidi iz izjava dužnosnika Europske unije, Bruxelles potpuno podržava vlast kad je u pitanju Tuzla, dok je u slučaju Kijeva sasvim suprotno“, rekao je Margelov, naglasivši da se na taj način pokazuju dvostruki standardi Europske unije.

„Prema logici europske diplomacije, masovne nerede treba brutalno suzbijati u zemljama koje žele stupiti u EU, jer je po europskim mjerilima vlast u tim zemljama dobra, ma kakva ona zaista bila“, istaknuo je Margelov.

On je istovremeno naglasio da „ne treba gušiti nerede u Ukrajini, čija je vlast odustala od zajednice s Europskom unijom, jer su u toj zemlji vlasti krive za sve, a demonstranti su u pravu“.

Izvor: ruskivjesnik