Nakon teške blamaže s veletrgovinom u Saboru proteklih tjedana, sada svjedočimo još jednom primjeru prljave politike, u kojoj njeni akteri nemaju nimalo obraza i nije ih sram uzeti sve što im život pruža. Činjenica je da riječ o članici Mosta nimalo ne spašava stvar – njihovo neprestano kukanje kako su jedino oni moralna vertikala u Hrvatskoj, a već su doveli do pada praktički dvije vlade, odavno smo se uvjerili, samo je običan fejk


Mladomisnici iz Mosta ogradili su se službeno od postupka svoje bivše državne tajnice Ružice Vukovac, ali koliko god da se prave Englezi, taj je skandalozni primjer grebanja za materijalnim povlasticama po mnogo čemu tipičan baš za Most.

Kako je poznato, smijenjena Mostova državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac tražila je naknadu 6+6 mjeseci pune i pola plaće, iako je upravo Most tražio i dobio izmjenu toga zakona kritizirajući privilegije političara, pa sada Vukovac i nema na to pravo. Ona kaže kako je potrošila svu svoju ušteđevinu i nema drugog posla, pa kao samohrana majka nema drugih prihoda, no na mjestu državne tajnice bila je samo dva tjedna, od 13. do 28. travnja, kad je morala otići jer je pukla koalicija HDZ-a i Mosta.

Najapsurdnije od svega bilo je njeno objašnjenje za to »grebatorstvo« – tvrdi da je to učinila namjerno jer je opstruiraju u kampanji za lokalne izbore. »Ja trebam medijski prostor i moram se služiti različitim spinovima kako bih ga dobila. Nažalost određenim lokalnim medijima pristupa nemam. I to je ono što me boli«, poručila je Vukovac, koja očito ne razumije niti da se neistinama baš ne bi trebalo juriti u medije.

Nakon teške blamaže s veletrgovinom u Saboru proteklih tjedana, sada svjedočimo još jednom primjeru prljave politike, u kojoj njeni akteri nemaju nimalo obraza i nije ih sram uzeti sve što im život pruža. Činjenica je da riječ o članici Mosta nimalo ne spašava stvar – njihovo neprestano kukanje kako su jedino oni moralna vertikala u Hrvatskoj, a već su doveli do pada praktički dvije vlade, odavno smo se uvjerili, samo je običan fejk. Vukovac si je pokušala pronaći alibi za taj nemoralni čin, no činjenica je da je to samo jedna od klasičnih situacija kojima svjedočimo zadnjih dana. Slično je uostalom bilo i s Tomislavom Sauchom, koji nije mostovac, a što je – ne znamo, koji je poručio da je za HDZ glasao kako bi sačuvao svoju egzistenciju i osigurao si prihode za obranu od kaznenog progona zbog oštećivanja državnog proračuna. Iako ga brani supruga koja ima svoj odvjetnički ured, Saucha mora ostati u Saboru jer inače ne bi imao novaca za obranu. Od države, koju je prema indicijama, oštetio?! Socijalna priča za malu djecu, isto kao i u slučaju Ružice Mostove.

Činjenica da je Božo Petrov dao ostavku na mjesto predsjednika Sabora uopće ne znači da je njegov spin o tome da je to bio moralni čin, išta manji od spina Ružice Vukovac. U Mostu su samo procijenili da bi Petrov ionako bio smijenjen, jer bi za to glasali i HDZ i SDP i svi ostali, pa je ostavka bila tek izlazna strategija i opijum za narod.

Zadnjih dana svjedočimo samom moralnom dnu hrvatske politike, a kao u onoj uzrečici »drž'te lopova«, što se političari više pozivaju na vlastitu čast, moral i istinu, nažalost, manje im je za vjerovati. Kao što je teško vjerovati i da je zadnjaRuža Mostova, zadnji takav primjer.

 

novilist