Još jedni sjajni moto susreti u Slavonskom Brodu! Oko 15 tisuća posjetitelja u dva je dana posjetilo brodsko izletište Poloj, na najljepšoj riječnoj plaži u Hrvatskoj. Više od stotinu moto  klubova iz cijele regije, 3 i pol tisuće motora na brodskim ulicama. Poslovično dobra organizacija, besprijekoran zvuk, odličan izbor zanimljivih bandova i pozitivna atmosfera prepoznatljiva za Mega bikers susrete – to je najkraći sažetak ovogodišnjeg dvodnevnog moto partya u Slavonskom Brodu.

 

Susreti su počeli u petak poslijepodne, na cross stazi na Poloju, nastupom Enduro tigrova, podsekcije MK Brod, a najveću pažnju bikera izazvao je Extreme show Kreše Erdeca, prezentiran po prvi put u Slavonskom Brodu. Na glavnoj pozornici susrete su u petak otvorili odlični bandovi - Ignis, Brodsky blues band i High voltage, dobro ugrijali atmosferu i pripremili je za nadahnuti nastup Davora Gobca i grupe Psihomodo pop. Sjajni El constido je odličnim repertoarom rasplesao publiku i prometnuo se u najugodnije iznenađenje prve večeri. Na kraju su nastupili mladi zagrebački punk rockeri Musical, nenajavljeni gosti koje su doveli dečki iz grupe Psihomodo pop.

 

U subotu, točno u podne, na Zapadnoj veznoj cesti, pred nekoliko tisuća posjetitelja, održana je tradicionalna utrka ubrzanja. U klasi do 650 ccm pobijedio je Zvonimir Kršlović iz Popovače, na motoru Yamaha R-6. Drugi je bio Zdenko Herceg iz Slavonskog Broda, koji je vozio Kavasaki 636. U open klasi najbrži je bio Goran Gajić Gajs iz Sesveta. Na svom novom Ducatiju (jedinom u Hrvatskoj), u finalu je pobijedio dosadašnjeg trostrukog pobjednika Zdravka Petričevića iz Vinkovaca. Postavio je i novi rekord staze, na cilju je imao izlaznu brzinu 243 km/h. Pobjednici su uz pehare osvojili i vrijedne novčane nagrade.  Zvonimir Kršlović  iznos od 509, a Goran Gajić od 1009 eura, koje je sponzorirala Trgovina Best – jedan od glavnih pokrovitelja susreta. Nakon kratkog odmora, uslijedio je defile gradskim ulicama, a nekoliko tisuća bikera pozdravili su razdragani građani Slavonskog Broda. Po povratku na Poloj održane su bikerske igre, utrka u sporoj vožnji, potezanje konopca i ispijanje piva. U večernjem programu na sceni su prvi nastupili izvrsni brodski sastavi Plagijat i Sing Sing, koji su svaki na svoj način izvrsno zagrijali publiku. U samom finalu večeri goste su pozdravili čelni ljudi MK Brod, predsjednik Ivica Lovrić je zajedno s  gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom uručio nagrade pobjednicima utrke ubrzanja, te zahvalio svim moto klubovima koji su i ove godine došli na Mega bikerse. Gradonačelnik Mirko Duspara pohvalio je organizaciju i MK Brod, te najavio podršku grada i u budućnosti. Nakon toga uslijedio je nastup legendarnih Divljih jagoda, koje su u novom, osvježenom sastavu odsvirale punokrvni rock set, protkan čuvenim baladama koje su u glas pjevale tisuće posjetitelja. Sead Zele Lipovača je pohvalio organizaciju, MK Brod, publiku ali i majstora tona  Bracu Radovića, čije je moćno ozvučenje i ove godine besprijekorno funkcioniralo. Pravo otkriće susreta bili su Queen Real tribute, čije su izvedbe klasika grupe Queen, mnogima  oduzimale dah. Na kraju subotnje večeri, već u ranim jutarnjim satima, susrete je zatvorio mladi brodski sastav Black hole. Nekoliko stotina ljubitelja Metallice, Megadeatha i drugih metal rock bandova dočekalo je svitanje na Savi uz ovaj sjajni mladi brodski sastav. Svakako valja napomenuti da je i ove godine udruga Academico prikupljala humanitarnu pomoć, ovaj put za bolesnu djevojčicu Miju Dokić.

MK Brod iskreno zahvaljuje svim moto klubovima i svim bikerima što su i ove godine bili naši gosti. Posebna zahvala ide gradu Slavonskom Brodu, PU Brodsko-posavskoj, Udruzi Specijalne policije ŠAP, Sigurnosti Buzov, Trgovini Best, Zagrebačkoj pivovari, ĐĐ Montaži, HEP-u, Ugostiteljskom obrtu Radost, Udruzi Academico.

Zahvaljujemo svim predstavnicima medija koji su bili naši gosti i izvještavali o ovogodišnjem ali i prošlim susretima. Bez vaše pomoći ne bismo uspjeli dovesti Mega bikerse na ovakav nivo. Nadamo se da ste se lijepo proveli i da ćemo se vidjeti i dogodine, na 10. Mega bikersima, na kojima pripremamo  posebno zanimljiv program, uz koji ćemo proslaviti i 20-tu obljetnicu osnutka MK Brod.

 

Do tada, lijepi pozdrav i svako dobro….

Bikerska-idila-na-Poloju-Mega-bikers-No-9Utrka-ubrzanja.-Mega-bikers-No-9.