Milijan Brkić nije u optužnici za aferu SMS! U optužnici je samo njegov kum i intimni prijatelj, Blaž Curić, koji je zajedno s Franjom Vargom optužen zbog kaznenih djela sprječavanja dokazivanja i pomaganja u sprječavanju dokazivanja. Curić i Varga radili su ono što bi inače bilo u nadležnosti takozvanog obavještajnog podzemlja. Barem smo tako to zamišljali. Lažne korespondencije za potrebe obrane i napada u iznimno osjetljivim sudskim, odnosno političkim slučajevima i slične trice. Oduvijek smo mislili da to radi takozvano obavještajno podzemlje.

Kad tamo, optužen kum Milijana Brkića! A što Milijan Brkić ima sa svojim kumom i zbog čega bi netko imao razloga da ne vjeruje Milijanu, ako je optužen Blaž? Blaž je, podsjetimo, bio vozač ministra i Brkićevog stranačkog kolege Tomislava Tolušića. On je Vargi od nekog, boga pitaj od koga, nabavio i brojeve telefona premijera Andreja Plenkovića i njegove ražalovane suradnice Martine Dalić, navodno kako bi optuženi za krivotvorenje izradio lažnu sms korespondenciju koja će kompromitirati premijera i njegovu Vladu. Međutim, gdje je tu Milijan Brkić? U optužnici ga nema.

Nema, dakle, niti razloga za nepovjerenje HDZ-a, Vlade i svekolike javnosti prema Milijanu Brkiću. Naprotiv, Brkić je u svemu ovom potpuno nevin. On je čovjek na svom mjestu; čovjek koji bi Hrvatsku mogao povesti u bolju budućnost. Živio Milijan Brkić!

Visoka policijska škola prije nekoliko godina utvrdila je da je Milijan Brkić prepisao više od polovice svog diplomskog rada. Poništili su mu diplomu i naložili da piše drugi rad, ali uslijedila je žalba Brkićevih odvjetnika slavnom hrvatskom pravosuđu, meritornom da svojim presudama javnosti jasno dadne do znanja kome se može vjerovati, a kome ne može. Na koncu je Visoki upravni sud, 14. siječnja 2016. godine, utvrdio i pravomoćno presudio da se odluka Visoke policijske škole o poništenju Brkićeve diplome ukida.

Ne zato što su na Visokom upravnom sudu utvrdili da je Brkić cijeli diplomski napisao iz svoje vlastite glave, nego iz – proceduralnih razloga. Od tog dana u novinama se ne smije napisati da je Milijan Brkić prepisivač, da ne kažemo falsifikator vlastitog diplomskog rada, jer u slučaju da to netko napiše Brkić bi ga mogao dati pred slavno hrvatsko pravosuđe, koje je u jednom takvom slučaju već presudilo u korist našeg čovjeka od povjerenja. Zato, živio Milijan Brkić, živio čovjek za kojeg se, zbog proceduralnih razloga utvrđenih putem Visokog upravnog suda i posljedične presude, ne smije napisati da je falsificirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi!

U listopadu prošle godine tjednik Nacional objavio je da je došao »u posjed jednog poznatog, ali zataškanog slučaja teškog organiziranog kriminala iz 2011. godine koji nedvosmisleno pokazuje da je današnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, tadašnji zamjenik ravnatelja policije, napravio teško kazneno djelo, jer je otkrio pripadnicima te kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu«. Međutim, neće proći niti nekoliko dana, a utvrdit će se da je predmetni spis o elitnoj prostituciji nestao iz slavnog Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, nakon čega je glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić umirio javnost viješću da će spis biti rekonstruiran.

Na tu priču već smo zaboravili i nitko nema pravo reći da je Milijan Brkić napravio ono što mu je na teret stavio tjednik Nacional. Ako netko to kaže, dovest će se u mogućnost da svoje tvrdnje dokazuje pred hrvatskim pravosuđem i da svoj grijeh na koncu plati ozbiljnim penalima. Nema, dakle, razloga da zbog ovoga bilo tko kaže kako Milijanu Brkiću ne vjeruje. Milijan Brkić, hvala bogu, tako do daljnjeg ostaje čovjek od našeg i državnog povjerenja, na muku dušebrižnika koje je novinarima u saborskom hodniku spomenuo prije par dana.

Milijana Brkića u hrvatsku je politiku na mala vrata uveo Tomislav Karamarko, još jedan koji je, doduše za kratko, uživao naše povjerenje. Tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor Karamarko je rekao: »Uzmi Vasu, on će ti biti vjeran do groba«. Jadranka Kosor poklonila je Milijanu Brkiću svoje povjerenje i on joj je zaista bio vjeran do groba. Do njezinog političkog groba, koji joj je, figurativno rečeno, iskopao zajedno s Tomislavom Karamarkom. Kad je politička koža Jadranke Kosor došla na šiljak, novinari su Brkića pitali radi li bivša premijerka svojim izjavama štetu HDZ-u. – Naravno da radi, odgovorio im je Milijan Brkić. Zato, još jednom, živio čovjek od povjerenja; živio Milijan Brkić!

 

novilist