(Slavonski Brod, 12.4.2013.) Nakon neuspjelih investicija u javna poduzeća i nemogućnosti rješavanja problema nezaposlenosti, Kukuriku vlada gospodarska rješenja pronalazi u prodaji nacionalnog blaga. U Vladi smatraju da će prodajom Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke i Hrvatskih autocesta sebi kupiti socijalni mir i popuniti proračunske rupe. Za prodaje tvrtki čija se godišnja dobit mjeri u stotinama milijuna kuna i koje Hrvatskoj mogu donijeti dugoročnu korist, možemo reći da su kolateralne žrtve neispunjenih obećanja Plana 21. Prodaja nacionalnog blaga je Vladino kratkoročno rješenje priljeva gotovine za opstanak na vlasti.

Croatia osiguranje je tvrtka koja skoro 130.godina stabilno posluje nepromijenjena imena. Pored financijske ima i posebnu vrijednost povijesnog simbola sigurnosti, postojanosti i povjerenja u hrvatske institucije. HPB je sedma po veličini banka u Hrvatskoj koja nakon konsolidacije kontinuirano povećava aktivu, tržišni udjel i dobit. Samo je prošle godine zabilježila neto dobit u iznosu od 93,1 milijuna kuna. Građani s pravom očekuju da Vlada ispuni obećanje iz Plana 21 i dodatno ojača tu jedinu banku u državnom vlasništvu preusmjeravajući transakcije državnog proračuna i javnog sektora.

Kako bi javna poduzeća još više napredovala, hrvatska bi im Vlada trebala pomoći sjajnim menadžmentom. Posebno bi morala smanjiti nametnutu svakodnevnu poreznu presiju i ponuditi ostvarivu razvojnu strategiju. Dodajemo kako nitko nije dobio mandat da rasprodaje nacionalnu imovinu već da štiti hrvatske interese. Ovim putem upućujemo apel Vladi da postupi odgovorno prema svim budućim generacijama hrvatskih građana i odustane od rasprodaje hrvatskog blaga!

(Priopćenje)