Nevjerojatno, baš kao što piše u naslovu, Obrt „Ruža“ u bloku 5 Naselja Andrije Hebranga koji se bavi prodajom ženske konfekcije, radi kontinuirano pune dvadest  i dvije godine. Dvadeset i dvije godine godine borbe za opstanak i prosperitet! I to u vrijeme permanentne krize za male trgovine, neprekidnih udara sa svih strana na njihovu rentabilnost, pored sličnih trgovina u susjedstvu (nema više nijedne jedine!!), pokraj moćnih robnih lanaca, u blizini kineskih dućana! Treba se samo sjetiti tko je sve u navedenom razdoblju ugasio slične obrte kako bi se shvatilo o kolikom je pothvatu riječ.

 

U čemu je tajna vitalnosti, razgovarali smo smo Ružicom Tišmom, suvlasnicom trgovine, ujedno i prodavačicom. Ova simpatična i uslužna žena potpuno je svjesna uspjeha, naročito u nemilosrdnom okruženju koje ne pogoduje privatnim trgovinima tekstilnim proizvodima, ali smatra ga zasluženim s obzirom na ulaganja, upornost i potpunu brigu oko svakog detalja poslovanja. Inače, Ružica je polovina poslovnog tima kojeg čine ona i suprug Mladen. Mladen se brine za nabavku asortimana, a Ružica, zahvaljujući iskustvu, ali i svojoj nepogrešivoj intuiciji pomno bira i naručuje svaki komad odjeće. Mali prostor je njihovo vlasništvo. Sve su to, dakle, činitelji za čvrstu osnovu održavanja u stalnoj tržišnoj utakmici s konkurencijom: izvrstan asortiman, profinjena uslužnost, dobar odnos s mušterijama, brižljiva pažnja kod izbora robe u trgovini, stalno praćenje modnih trendova i pristupačne cijene.

 

Prema tome, one dame koje žele pronaći odgovarajuće i lijepe hlače, bluze, kompletiće, jakne, suknje, majice, svratit će u butique  „Ruža“ gdje će s istodobno  narazgovarati s Ružicom Tišmom. Lijepa, kvalitetna odjeća i iskrena suretljivost  prodavačice, dobitna su kombinacija za opstanak u naredne dvadeset i dvije godine.

 

 

 

 

 

Obrt Ruža Slavonski Brod