Ovo su prijatelji sa Facebooka koje imamo apsolutno svi...
 1. Fantomski prijatelj

Ovu osobu znate još iz davnih dana, no posljednjih godina on/ona je doslovno postao/la fantom. Ne možete zaključiti ništa o životu te osobe, vidite da je jednom bila negdje i uslikala profilnu sliku, vidite hrpu rođendanskih poruka na zidu unazad 5 godina i to je to. Nikakvih slika, sadržaja, objava. Ničega!

 

2. Superuspješan kolega

 

Ovu osobu znate s fakulteta i u usporedbi s njenim životom, vaš se čini totalno mizeran. Fakultet je završila u roku, profilne slike pokazuju raskošne destinacije koje je posjetila, redovito objavljuje slike iz brojnih finih restorana, s izleta i nezaboravnih zabava. Nije vam jasno kako nekome život može biti toliko lijep!

 

3. Žena za koju nemate pojma tko je, iako ste godinama frendovi na Facebooku

 

Ne znate niti kada ste, niti kako, niti zašto postali prijatelji s njom. Ne znate uopće tko je ona. Nemate zajedničkih prijatelja, a ni interesa. Možda ste jednostavno nekako slučajno postale frendice na Facebooku...

 

4. Super ažurni član obitelji

 

Nije uopće bitno uže ili šire. Iako je to najvjerojatnije neki daljnji rođak ili ujak. I taman kad objavite neki pametan status kojim se ponosite, dolazi notification svega par sekundi kasnije: 'Bravo! Izrasla si u divnu curu. Šaljemo ti veliku pusu'...

 

5. Drama queen

 

Ove osobe bombardiraju statusima koji su redovito hiper dramatični. Često u svojim 'ispadima' koriste *onaj trenutak kad* i najbanalnijim situacijama pridaju značaj bačene atomske bombe. Obično uslijede pitanja u komentarima o tome što se dogodilo i status neočekivano ima hrpetinu lajkova.

 

6. Prijatelj reporter

 

Ova vas osoba redovito izvještava o svim bitnijim i manje bitnim događanjima u životu, iako se niste vidjeli već godinama. Zapravo kad bolje razmislite, nikad ni niste bili osobito bliski, no svejedno znate više manje sve o njegovom/njezinom životu.

 

7. Spam prijatelj

 

Ova osoba dijeli isključivo slike i videe sa stranica za koje niste ni znali da postoje. I radi to jako često. Ne moramo ni spominjati da velika većina objava spada u tipične navlakuše za koje mislite da će vam otkriti nešto bitnije od tajne vječne mladosti. A kda tamo...

 

8. Moćni par

 

Njih dvoje redovito lajkaju jedno drugom statuse čim se objave, naslikavaju se i uredno se tegiraju na slikama, ostavljaju jedno drugome poruke na zidu da ih svi vide i redovito izvještavaju o svojim super romantičnim dogodovštinama. Čovjek bi im i pozavidio kad ne bi bio siguran da je sve toliko fake...

 

9. Candy Crush fanatik

 

I ne samo Candy Crush. Tu spadaju i Candy Crush, i Mafia Wars i Farmville, i sve ostale blagodati Facebook igrica koje vas tjeraju da Facebook prijatelje čangate za živote, bodove i kojekakve ostale gluposti. Na izrazito nezadovoljstvo svih vaših prijatelja.

 

10. Prijatelj s čudnom stranicom

 

Ova je osoba kreirala Facebook stranicu kako bi reklamirala svoj 'posao' koji je blago rečeno čudan. Ili jednostavno u tom 'poslu' i nisu toliko talentirani koliko misle da jesu. I drage biste im volje poklonili taj jedan lajk, no malo vam je bed što će svi ostali vidjeti da ste lajkali neku takvu notornu pizdariju.

 

11. Beba koja je pruzela profil

 

Otkako je vaša prijateljica rodila, imate osjećaj da je nestala s lica zemlje. jer sve što vidite na njezinom Facebook profilu su slike bebe, i još malo slika bebe, i onda još malo slika bebe. Tu je beba kako se smiješi. Tu je beba kako gleda u prazno. Tu je beba otkrila da može prebaciti noge preko glave...

 

12. Facebook ratnik

 

Ova osoba uvijek nađe razlog za prepucavanje, pametovanje i svađanje. Što god netko objavio, ova osoba zauzima suprotno stajalište, bila u pitanju neka trivijalnost ili ozbiljno društveno pitanje.

 

13. Ekspresni lajker

 

Ova osoba lajka sve što objavite i to uglavnom u svega nekoliko sekundi ili minuta od objave. Imate osjećaj da je on/ona 24 sata dnevno na Facebooku i nevjerojatno vam je kako joj/mu apsolutno ništa ne promiče.

6yka