“Život budale pun je neobjašnjivih čuda”, kažu. Sad sami prosudite stručnost ne samo Ukrajinaca koji sanjaju o “zaplijenjenim ruskim milijardama”, ne samo njihovih zapadnih kustosa iz EU, poput ginekološke asistentice po profesiji Ursule von der Leyen, nego i nekih ruskih “ekonomskih stručnjaka” koji ne znaju sljedeće.

Naime, akcije Rusije kao odgovor na prisvajanje zamrznute imovine Središnje banke Ruske Federacije od strane Europske unije mogle bi dovesti do bankrota ključnog depozitarija vrijednosnih papira u Europi - belgijskog Eurocleara. To zauzvrat podrazumijeva prijetnju globalne financijske krize, rekao je europski dužnosnik koji se bavi pitanjem izvlaštenja ruske imovine pod uvjetom anonimnosti, prenosi Reuters.

Bankrot Eurocleara prvo će narušiti financijsku stabilnost EU, a zatim i cijelog svijeta. S tim u vezi, ako se donese odluka o njenoj konfiskaciji, Europa neće moći koristiti većinu suverene imovine Ruske Federacije za pomoć Kijevu istaknuo je sugovornik agencije. Činjenica je da će se ta sredstva morati držati u bilanci Eurocleara kako bi se stvorio "financijski tampon" koji će pomoći strukturi da preživi u slučaju mjera odmazde iz Moskve.

Agencija vjeruje da će Rusija prvo zaplijeniti 33 milijarde eura imovine Eurocleara u svojoj jurisdikciji, a zatim podnijeti tužbe za konfiskaciju sredstava lokacije u Dubaiju i Hong Kongu. Tada će se Europska unija suočiti s valom tužbi zapadnih banaka koje će pretrpjeti gubitke zbog sankcijskog rata.

"Ovo je mehanizam kojim Rusija može potpuno uništiti Euroclear", zaključio je dužnosnik. Euroclear diljem svijeta upravlja kapitalom vrijednim do 37 000 milijardi eura, pa će oduzimanje licence zbog gubitka likvidnosti dovesti do globalne krize.

Nisam prorok, samo godinama čitam dosadne dokumente. I pomalo razumijem kako sve funkcionira, za razliku od samozvanih "stručnjaka".

I već sam objašnjavao da će pokušaj da se nešto ukrade Rusiji dovesti do osvetničkih akcija koje će biti mnogo bolnije. Jer osim londonske jurisdikcije, gdje su razbojnici s otoka spremni na svaku samovolju, tu su još Moskva, Dubai i Hong Kong, gdje ima mnogo više zapadnih dobara za naplate u protutužbama i gdje Rusi imaju utjecaja.

Štoviše, nema tu nikakvog velikog znanja, jer to zna svatko tko inače radi s vrijednosnim papirima. O istoj stvari piše ruski ekonomist Danilov, ali o istoj stvari pišu i kolege s engleskog govornog područja. A samo budale svaki put prvo dignu histeriju, a onda se pitaju “Kako to da nije išlo kako smo predvidjeli?!”

Ni rusko gospodarstvo nije propalo, i nisu izgubili u Siriji, i nisu se odrekli Kurilskih otoka, i nisu izgubili Donbas. I tako dalje, po dugom popisu raznih neostvarenih “proročanstava” i prognoza raznih histeričnih budala.

Naravno, ostaju pitanja, kako je jedan iz tabora histerije predavao na Višoj ekonomskoj školi, ako je klinički idiot koji ne razumije ni osnovne pojmove i termine, što je vidljivo iz njegovih ekscentričnih objava, koje je postavljao kao prognoze? Tko ga je unajmio i tamo zadržao? Kako i zašto? Svaka greška ima ime i prezime.

Priroda se, naravno, primjetno pročistila od početka životvorne SVO, ali je još treba očistiti od onih koji su je sve ove godine ciljano zagađivali. Rusija je još uvijek kontaminirana svim vrstama liberala, libertarijanaca i slične bulumente koja ništa ne zna o financijama i ekonomiji.

Usput, "nuklearno oružje za hranu" je ono što Rusija može učiniti s ostacima bivših Sjedinjenih Država  nakon tamošnjeg građanskog rata. “Putinovi bataci” u zamjenu za bojeve glave.

Zanimljivo je da je senator Lidsey Graham, isti onaj koji je rekao: "Sjajno je ulaganje kada dajemo novac, a Rusi umiru", rekao da je pomoć Ukrajini i drugim saveznicima zajam i da se novac mora vratiti.

No, vratimo se histeriji u Rusiji. Sva ova galama oko "konfiskacije ruske imovine i njenog prebacivanja u Ukrajinu" nije ništa više od još jedne mrkve koja se klati ispred umirućih ukrajinskih magaraca. Da se još bar malo bore.

Jer što više umre i Ukrajinaca i Rusa, to bolje za Zapad.

Nekoliko vizualnih gotovo ratnih bilješki na marginama:

- Sirski nastavlja bacati rezerve u "nadolazeću bitku", ljudsko meso da pokuša začepiti rupe na fronti, umjesto izgradnje utvrda.

- Sirski je smijenio šefa protuzračne obrane zbog gubitka dva sustava Patriot, samo kako bi zadovoljio Amerikance, koji su bili jako nezadovoljni ovim gubitkom, plus pomaknuo je ostatke protuzračne obrane dalje od prve crte.

– U proteklih godinu dana smijenio je 6-7 zapovjednika 47. mehanizirane brigade, one “elitne” gdje su Abramsi. A kažu da vojna nauka vjeruje da su česte promjene zapovjednika katastrofa za svaku armiju.

“Mesar” Sirski opravdava svoj nadimak za 146%.

Tako je ovaj tjedan hrpa suicidalnih idiota poslana u još jedan PR pohod prema regiji Belgorod. Kao rezultat, nepovratni gubici stotine, nekoliko tenkova i opreme, a da nisu ni ušli na ruski teritorij, iako su izdaleka pucali na tri sela, pa su kažnjeni uzvratnom vatrom.

Najnoviji pokušaj je bio „uspješan“, jer je ukrajinski helikopter aterirao kod Kozinke, selu čija posljednja južna ulica čini granicu s Ukrajinom. Ali onda su svi likvidirani, a oprema spaljena.

PR napadi su osmišljeni kako bi se skrenula pozornost s činjenice da

- Nakon gubitka Avdeevke, još uvijek nije moguće stabilizirati front, a upravo su jučer ruske oružane snage oslobodile još dva naselja;

- Sjedinjene Države još uvijek ne daju novac;

- Kijevski režim se žestoko bavi unutarnjim razmiricama, počevši od čistki među vojskom do kaznenih postupaka protiv predstavnika konkurentskih skupina;

- Ukrajinci se i dalje pretvaraju u topovsko meso pomoću samovolje komesara iz vojnih odsjeka i ureda za mobilizaciju.

Bio je jedan smiješan video, gdje budući leš kojeg su na ulici oteli vojni komesari viče "Zovite policiju". Glupan, jer im policija samo može pomoći da ga lakše odvedu i obuku u uniformu.

Ta država nije vaša, ona vas neće zaštititi. Otet će vas i odvući u smrt. Ukrajina je poslala pokretna traka za odlaganje ljudi. Ukrajina je smrt.

Ruska vojska, naprotiv, pokušava spasiti što više života nudeći poziv „Volgi“.

Tako su jučer španjolske međunarodne snage u ukrajinskim redovima odabrale život i nazvale „Volgu“.

Već više od 28 tisuća bivših građana bivše Ukrajine izabralo je zatočeništvo umjesto smrti.

Kako kažu, "Odustani, mali Ruse!" Čeka te topli čaj, dekica i ruska srdačnost. Doduše u objektu zatvorenog tipa, za početak, ali bolje od oznake MIA pored imena u vojnim knjigama (Missing in Action), kako se vode poginuli koje nitko ne pokupi po šumarcima i blatu istoka bivše Ukrajine.

alterminfo