Već u devet sati i petnaest minuta, jedan sat i petnaest minuta nakon što je Jerko Zovak objavio na sbplusu tekst pod naslovom Kleveta je svojstvena uličarima, a ne političarima, na e-mail sbperiskopa stigla je prva reakcija, a potom, do dvanaest sati i trideset minuta, još tri. Radilo se o mailovima u kojima se moli sbperiskop, točnije ja – njegov urednik, da pokuša zaštiti socijalnu pristojnost u medijima, i suprotstaviti se, kako je rekao „Tunja“, jedan od pošiljatelja maila, neviđenoj i agresivnoj nekulturi u ophođenju koja je svojstvena dobro pozicioniranim nasilnicima i primitivcima.

Odlučio sam reagirati samo tako što ću tek djelomično citirati njihove komentare. Za početak to je sasvim dovoljno.

Tunja

Udara Zovak nisko u ime gradonačelnika Broda, jer treba opravdati novac koji od njega dobiva za svoj portal u kojem redovito blati Dusparine protivnike. Zovakovo životinjstvo govori i o tome da se Duspara uplašio medijskih nastupa Slavice Lemaić, i da je zatražio da se obračuna sa svojom kritičarkom. Sve više Brođana se pita zašto prvi čovjek Brod sam ne napiše svoj odgovor, ili netko iz gradske uprave, nego dopušta ovakve gadarije.

Citiram neljudski način Jerka Zovaka:“Zbog svoje, sad već vulgarne, vlastohlepljivosti, najagresivnija politička lažljivica i konfabulatorica među njima svakako jest pseudonezavisna brodska gradska vijećnica Slavica Lemaić...

U zadnjem predizborno-propagandno-klevetničkom priopćenju ona napisa...

Unatoč činjenici da postoje oni koji drže kako glupe, zlonamjerne, vlastohlepne, klevetničke, zaplotnjačke… izjave i takve pamflete, članke, komentare, rasprave… treba kvalificirati poluinteligentnim uličarenjem odnosno bezvrijednim i kompromitantnim političkim alatima koje treba ignorirati, a ne medijski afirmirati...“ Gospodine Lukić, kako biste vi nazvali ovakve besramnosti, da ste ih osobno primili? Duspara se može stidjeti zbog ovakve kužne obrane.

Igor Velikanović 

Ako je i od Jerka Zovaka, previše je. Poznat kao siledžija koji raspiruje sukobe u ime svoje koristoljubive istine, Zovak je ovaj put pretjerao zloporabivši svoju poziciju dobro nafutranog novcima poreznih obveznika. Kakav je to riječnik? Kakva je to psihologija? U ime koga on vrijeđa ženu koja samo želi da je Brodu bolje? Zovak je reagirao pod utjecajem Dusparinog straha da bi ga Lemaićka moga detronizirati. Reagirao je na sramotan način. Da je barem primjer istinoljubivosti, nego se radi o žmuljkaru.

Marina R.

„Na toj matrici, opstruiranja, klevetanja i kriminaliziranja, Lemaićka i njezini bore se protiv izgradnje Autobusnog kolodvora jer im je, kao onomad Striboru Valenti (SDP) i Ivanu Rajkoviću (HSS), važnije tko će objekt svečano otvoriti, nego kad će ga građani početi koristiti.“ Navodim ove njegove riječi koje izgovara netko obuzet bjesnilom.

Prosvjedujem u ime Brođana koji se drže pravila ponašanja i izravnog ophođenja prihvaćenog u društvenoj sredini. Zovakov portal i on osobno su na liniji prijetnji i priklanjanja jednoj komunalnoj opciji. Duspara se istrošio, on je samo željan moći i kadroviranja. On i Zovak su jedna iskvarena duša u dva tijela.

Marko Malo Ča

Na gadan i gadljiv način je Zovak Jerko okvalificirao Slavicu Lemaić, koja je zapravo jedina oporba Duspari. Jasno je zašto se propeo na stražnje noge. Sve epitete koje joj je izdijelio, mogu se primjeniti na njega. On piše ovo: Međutim, od te gradske tvrtke vijećnica Lemaić bježi kao vrag od tamjana jer joj tamo „tragovi smrde nečovještvom" zbog onovremenog protuzakonitog instaliranja svoje prijateljice na mjesto direktorice te Agencije. Zar to nije obratno, to da njemu tragovi smrde nečovještvom? Brodski novinari nisu u stanju suprotstvaiti se ovakvom razbojništvu na internetu. Nadalje on kaže: Slavica Lemaić u javnosti neprekidno razbacuje prljave poluistine i čiste laži o radu brodske Gradske uprave, uvjerena da će biti teško baš svaku neistinu na vrijeme i u cijelosti demantirati. To kaže čovjek koji objavljuje svako peto njeno priopćenje. Zašto ga nitko ne prijavi strukovnim udruženjima?