Zabrinuti građanin, politički aktivan u smislu brige oko provođenje zakona za sve građane Slavonskog Broda, poslao nam je mail zanimljivog sadržaja. Objavljujemo ga u cijelosti, u skladu s portugalskom poslovicom. "Tko se upusti u lov, politiku i ljubav, neće izaći kada to želi."

„Prema zakonu, članovi izbornih povjerenstava moraju bit nepristrani, objektivni, moralni i časni ljudi iz zajednice. S obzirom da je protiv Ankice Majetić u tijeku kazneni postupak vezan za gospodarski kriminal, DIP je smatrao da ona ne može biti članom GIP-a. Stoga je Ankica Majetić razriješena dužnosti i više nije član GIP-a. Ali, kako je bila zadužena za odabir mjesta i sastava biračkih odbora, ona je za predsjednike biračkih odbora imenovala članove udruge Pravaš koji ne mogu biti politički nepristrani i objektivni. Duspara je, prema političkim analitičarima, želio tako napraviti okvir koji bi se preslikao i na lokalne izbore odnosno na taj način staviti biračka mjesta pod svoju kontrolu.

Prema provjerenim informacijama iz ŽIP-a i upravo taj prigovor će se uvažiti na lokalnim izborima. Za nedjeljne izbore za EU parlament prekasno je promijeniti stanje. Tako će u nedjelju na izborima na biračkim mjestima u gradu predsjedavati Dusparini zadrugari. Na primjer, Ines Garić koja po cijele dane anketira građane iz prostorije udruge Pravaš i njihova je članica. Ili, na primjer, Mara Aračić, tajnica Ankice Majetić i mnogi drugi.“