"Apokalipsa. Pričica ide ovako. Tip je bez potpisanih ikakvih ugovora sa stanarima zajašio socijalističku zgradu i sisa „pričuvu“ za lažno održavanje zgrade koje fakat ne postoji. Nikad nije ušao u stubište zgrade, nikad krečio, nikad fasadirao, nikad povukao sredstva EU za energetsku obnovu višestambenih zgrada, ili ih je povukao i novac uzeo sebi, kao što si, uostalom, prisvaja novac od najamnine krova zgrade za masivan repetitor, repetitor koji svojom težinom tlači i pomiče krov zgrade, a svojim zračenjem ugrožava stanare, a ne malu lovu od najma krova uzima tip sebi s nekakvim svojim parazitom samonabijenim na harač. Ni za jedno nema pravnih ovlasti ni potpisanih ugovora sa stanarima, ni za tipa i njegovu sumnjivu "one man" firmicu "za održavanje", ni za samonabijenog na harač parazita "za vezu", niti za repetitor na krovu, pa cijela rabota smrdi do neba.
 
Ne znaš ni koju stručnu spremu ima tip, kvalifikaciju, obučenost, moralnopsihološku podobnost za vrtit tuđe ne tako male novce, čišćenje plaćaju stanari posebno pa je harač bome pristojan iznos kad se uzme u obzir stanje sirotinje i primanja većine građana RH. A kako u Hrvatskoj uz puno pljačke uvijek ide i puno ideologije, tip pljačka zgradu a divi se privatnoj gradnji i kako su lijepe nove postsocijalističke kuće i bogomolje u odnosu na pretužne socijalističke stambene zgrade, i kako je sada sve ljepše i fuj socijalizam i komunjare koje su ružne zgrade i naselja gradile.
Fakat je sad zgrada fuj kad ju samo pljačka i ne kreči. Osim toga, nestalo je milijun ljudi. Možeš hodati danima gradom da ne vidiš nikog, pljačkaši grada povukli su se u brda i na periferiju dok ulice i naselja oko fontana za pranje love sagrađenih lovom od popljačkanih i uništenih socijalističkih tvornica, prazne se i propadaju. Tip od zajahavanja socijalističkih zgrada koje bi trebao održavati gradi sebi kuću, imanje, biznis i život, usput pljuje socijalizam i hvali ljepotu novog poretka. Sad je sve puno ljepše, za lopine. Kako neće biti? Pljačka do besvijesti.
 
Postsocijalistička apokalipsa djelo je lopina. Kad gledam te nekad pune i vesele socijalističke zgrade zapuštene i prazne, nije mi kriv socijalizam nego postsocijalistička lopina koja prisilnim instrumentima ovrhe i deložacije iseljava stanare i parazitira na instrumentima pljačke koje socijalizam nije poznavao, uvele su ih barabe - pričuvu koje nema, blokadu, ovrhu, deložaciju, bankrot, namet, reket, likvidaciju ... Uđi u bilo koje stambeno naselje, sve propada pod mafijom s license to rob koja reketima i depresijom hrvatske gradove i regije brže prazni od ljudi i životinja nego što ih je socijalizam entuzijazmom i gradnjom tvornica i stanova punio."
deborah
 
 
deborah