Julian Assange je predsjedniku Venezuele Maduru predložio da slijedi primjer Saudijske Arabije, jednog od najvažnijih partnera u Washingtona na međunarodnoj sceni.

Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, ironično je komentirao trenutnu situaciju u Venezueli i američke pokušaje da se miješa u unutarnje poslove ove latinoameričke zemlje.

”Ne razumijem zašto predsjednik Venezuele Nicolas Maduro ne požuri i ne donese saudijski Ustav, tako da američka vlada bude sretna s njim”, rekao je Assange i spomenuo drakonske zakone u Saudijskoj Arabiji zbog kojih se zgražaju brojni branitelji ljudskih prava.

U ponedjeljak su SAD odlučile uvesti sankcije protiv Nicolasa Madura koji će na temelju rezultata narodnog referenduma sazvati Nacionalnu ustavotvornu skupštinu.

Predsjednik je rekao ”kako ga sankcije Donalda Trumpa ne plaše i da američki predsjednik čini najveću pogrešku svog života što se petlja u unutarnje stvari Venezuele”.

Vrhovni sud Venezuele je sankcije opisao kao ”proizvoljne” i ”jednostrane”, koje je vlada Sjedinjenih Američkih Država izrekla  predsjedniku suverene države.

SAD, EU i oporba ne priznaju izbore u Venezueli – Sljedećih nekoliko dana su kritični

logično