Mnogi današnji „ljevičari“ su beznadežno izgubljeni, pod uvjetom da se tako uopće mogu zvati sljedbenici ideja Marxa i Engelsa, koji su u svojim djelima pozivali na revoluciju i nasilno svrgavanje vladajuće elite i uspostavu diktature proletarijata. Kako god zvali te nove „progresivce“, nema nade da će se ikada vratiti na pravi put.

Uoči katastrofe suvremenog svijeta, složenosti problema i zla čiji su uzroci tako evidentni, oni ne čine ništa drugo nego maše istrošenim zastavama antifašizma, kojima su dodali one dugine, koje su komunisti doslovno mrzili, jer su „sodomiju“ smatrali pojavom tipičnom za dekadentnu i perverznu buržoaziju.

Zarobljeni u jeftinoj propagandi, oni je upijaju bez obzira na medij, bore se za  najnevjerojatnije „ciljeve“, ali uvijek pod uvjetom da su korisni krupnom kapitalu, kojeg više ne mogu prepoznati, čak ni iza improviziranih ekrana s kojima se ta jeftina laž pokušava zaštititi.

Kinezi imaju odličan termin „baizuo“,  kojim opisuju ove zapadne „ljevičare“ i „progresivce“.

„Baizuo“, doslovce “bijela ljevica“, je kineski neologizam i politički epitet koji se odnosi na zapadnjačke lijeve ideologije. Izraz „baizuo“ je sarkastično upućivanje na one čija se politička mišljenja doživljavaju kao vođena emocijama ili licemjernim pokazivanjem nesebičnosti i empatije.

Izraz „baizuo“  je skovan u članku iz 2010. objavljenom na mreži Renren pod naslovom „Lažni moral zapadne bijele ljevice“. Njegova značajna primjena u kineskoj internetskoj kulturi počinje početkom 2016., isprva na sustavu oglasnih ploča kojeg su koristili mnogi Kinezi u Sjedinjenim Državama tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine. „Baizuo“ je ovdje korišten za kritiziranje politike Demokratske stranke. Nakon 2016. godine se pojam sve više koristi za dvostruke standarde u zapadnim medijima, kao što su pristranosti u izvještavanju iz Xinjianga ili Hong Konga. Pojam je u posljednje vrijeme prerastao u uvredu na engleskom jeziku i koristi se za sve ono što ljevica nije, a trebala bi biti.

„Baizuo“ su, recimo, pripadnici sekte „gretena“, koji se, navodno, bore za spas Zemlje, a zapravo promiču „zeleni plan“ iza kojeg stoje tisuće milijardi dolara ulaganja na račun poreznih obveznika s neizvjesnim ishodom. „Baizuo“ su i oni koji se bore za „seksualne manjine“, koje na Zapadu u okviru „pozitivne diskriminacije“ uživaju sve moguće pogodnosti, uključujući ekonomske i financijske.

Oni se bore za imigrante i multikulturalizam, čak i ako to znači suradnju s islamističkim militantima i „bivšim“ pripadnicima „kalifata koji kontroliraju sjeverne obale Libije, odakle ka Italiji kreću brodice s nesretnicima od kojih su tisuće život skončale u hladnim vodama Mediterana.
Definicija termina „baizuo“ u engleskom rječniku stranih pojmova

FOTO: Definicija termina „baizuo“ u engleskom rječniku stranih pojmova
Oni se upecaju za svaku ideološku udicu, svojim tijelima štite svaki pokušaj da se rasprava vrati u središnju temu današnjice, odnosno demokraciju.

I što su kulturniji, to je gore. Nema sumnje da su apsolutno sigurni kako su samo oni u pravu i da su bolji od drugih, što žele pokazati svima u svojoj blizini, za koje su zainteresirani samo dok su im od neke koristi.

Ova nova „ljevica“ hvali učinkovitost kapitala, brblja o globalnom i novim vrijednostima i zazivaju meritokraciju, ne shvaćajući da će dan kada se bude sudilo po zaslugama biti pogaženi, jer

kapital ne zna za zarobljenike.

Oni zanemaruju ustav, kojeg doista preziru, obožavaju totem Bruxellesa, za kojeg smatraju da je magično sposoban mijenjati smrtne grijehe „zlih, ružnih i prljavih“ pojedinaca, iako su ti pojedinci većina i čine ono što se zove narod, ili nacija, zovite to kako hoćete.

Kada treba napraviti izbor između štrajkača i gazde, oni su uvijek uz gazdu.

Oni prelaze nove granice, ali samo internetskom kupnjom beskorisnih proizvoda proizvedenih u Aziji, ali e to nužno da bi se smatrali živima.

Zahvaljujući njima, tijekom beskrajnih i žestokih rasprava u pokušaju da se nešto pokušava ugurati u te drvene bundeve, možete spoznati jednu stvar, a to je da su svi 100% odgovorni za ono što im se događa u životu. Tako će jednog dana i „baizuo“ liti gorke suze, ali neće imati nikoga da ih obriše.

logično