Bauk kruži Slavonskim Brodom - bauk Nezavisne liste Slavice Lemaić. Sve nečiste sile stare Dusparine gradske vlasti sjedinile su se u  hajku protiv tog bauka.


Iako Slavica Lemaić po svim karakteristikama svoje misli i djelovanja pripada političkom centru, ova parafraza slijeva čini mi se prikladnim tumačenjem glupavog tumačenja njenog zalaganja za bolji i drukčiji Brod. Naime, Jerko Zovak, plaćeni i vjerni glasnogovornik aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare, proglašava ju kukavicom koja okolo sije svoja kukavičja jaja. Dakle, smatra ju baukom koji kruži Slavonskim Brodom. Nasreću, čitatelji i građani Broda odavno su prozreli lažne novinarske metode kojima se do tzv. čistoće  stavova dolazi uz pomoć klevetničke prljavštine.


Na stranicama novina Slavica objavljuje svoj glasnik. Novine su poslane na sve brodske adrese. Otvorite ih, prolistajte i pročitajte, ako već niste:


Slavonija_IN_broj_01


Za razliku od Dusparinog Glasnika, mandatnog, šarenog, nepodnošljivo samohvalnog instrumenta za vlastitu propagandu, prvi broj intrigantnog glasnika Slavice Lemaić, u izdanju portala slavonija.in, govori o brodskoj stvarnosti. Brođani odavno znaju za pojedinačne rabote velikog stranačko-obiteljskog kadrovika i njegovih jataka, ali sad je to skupljeno na jednom mjestu. Zapravo, iznijeto je svega nekoliko posto od ukupnog broja zapošljavanja po babi i stričevima. I ostali tekstovi govore o nepodnošljivim lažima i manipulacijama gradskih vlasti. U drugom dijelu novina predstavljeni su Brođani kojima je dosta dosadašnje prakse upravljanja gradom,  koji žele promjene, istinske promjene.


Samo je na Brođanima da shvate i da se odluče za promjene. Nitko drugi to ne može.