U povodu dvogodišnjice rada i djelovanja slavonskobrodski ogranak Hrvatskih laburista, u prostorijama stranke, 9. veljače, održao je konferenciju za medije. Tom prilikom priopćenje za javnost iznijeli su: Orlando Nađ (predsjednik ogranka), Ivan Zekušić (tajnik ogranka) i Branko Horvatović (član izvršnog odbora). Zbog sadržajnosti i važnosti priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Nije prihvaćen gradski proračun, raspušteno je Gradsko vijeće, Slavonski Brod je dobio povjerenika.

Ovo nije prvi puta da se u Brodu stvara izvanredno stanje pred izbore. Očito je da ovakav način rada ne vodi Grad u pravom smjeru. Politika "za ili protiv" dovela je Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju na samo dno razvijenosti.

Danas u županiji ima 2523 obrta u županiji, a 2008. godine samo u gradu je bilo 2789 obrtnika i drugih slobodnih zanimanja. Inače, to je posljednja godina s podacima o zaposlenima koji se mogu naći na službenim stranicama grada.
U samom središtu grada je preko sto praznih poslovnih prostora.

Slavonski Brod je u 150 godina popisivanja stanovništava po prvi puta izgubio 8% svojih stanovnika. Mladi doslovno bježe iz grada, jer nemaju posao i životnu perspektivu. Slavonski Brod ima 5986 prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje.

Besplatni glasnici, fontane i slično dobili su prioritet pred zapošljavanjem naših sugrađana.

Gradonačelnik se na kraju nije više slagao s nijednom političkom opcijom u gradskom vijeću, ali ni političke stranke nisu oličenje i uzor ispravnosti. Interesantno je to da su se donosile i čudne odluke za koje je i revizija ustanovila da su nezakonite, ali dok su svima ( uključujući i gradonačelnika) odgovarale, nisu se dovodile u pitanje.
Stručnjaci, ljudi koji znaju i mogu nešto napraviti, povlače se iz javnosti, jer ne žele biti uvučeni u interesno-političke sukobe.

Laburisti su predstavili svoj projekt i program koji se neprekidno dopunjava i razvija jer nije zamišljen kao kratkoročni projekt. Ispostavilo se da ima puno dodirnih točaka s jednoglasno usvojenom strategijom razvoja grada koje se svake godine uredno prepisuju, a ispunjavaju samo one stvari koje se mogu napraviti u zadnjoj godini mandata. Je li rad i posao postao sramota? Je li pošteno živjeti  od svog rada postala sramota?

Mi Hrvatski laburisti ogranak Slavonski Brod to smatramo nedopustivim i to želimo promjeniti.

Predlažemo da sve stranke Strategiju razvoja grada pretvore u rokove izvršenja i da svaki budući gradonačelnik, bez obzira iz čijih redova dolazio, mora prvenstveno te rokove ispunjavati.

Građani će na ovim izborima odlučiti po svojoj savjesti i mi ih pozivamo da to urade. Mi vjerujemo da oni najbolje znaju što ovom gradu treba.

Brodski laburisti održali konferenciju za tisak u povodu dvogodišnjice radaIz tih razloga postavljamo javno pitanja:

1. Koliko je grad Slavonski Brod imao zaposlenih na teret proračuna 2004 godine, a koliko ima danas? Koliko je od tada zaposlenih otišlo u redovnu mirovinu i kojim tempom su se zapošljavali?

2. Koliko su gradska poduzeća (VODOVOD,KOMUNALAC,BROD-PLIN...) zapošljavali radnika 2004 a koliko ih ima danas? Koliko je od tada zaposlenih otišlo u redovnu mirovinu i kojim tempom su se zapošljavali?

3. Kakvi su stvarni rezultati tih tvrtki i koliko su rasle cijene usluga koje nam one pružaju (voda,plin,odvoz smeća) od 2004. do danas?