Zar zbog nezadovoljstva izborom jedne osobe treba razoriti sustav i Ustav?, još jednom pokušava Milorad Pupovac relativizirati svoju ulogu u izglasavanju Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Da Milorad Pupovac, osim što je predsjednik jedne političke stranke, SDSS-a, nije i sveučilišni profesor, jezikoslovac, s titulom doktora znanosti, onda bismo, možda, mogli i povjerovati kako se radi o lapsusu, tremi ili nedostatku koncentracije. Ovako, zaista je neugodno čovjeku takvog obrazovanja i znanja davati primjere iz ne tako davne prošlosti kada bi neizmjerno bolje bilo razoriti i sustav i Ustav nakon izbora jedne osobe. Jer, i Hitler je, zar ne, izabran na demokratski način, u skladu s procedurom tadašnjeg njemačkog sustava i Ustava koje je potom uzurpirao i odveo u diktaturu.

(https://n1info.hr/vijesti/pupovac-nije-jednostavno-biti-srbin-u-hrvatskoj-a-ni-biti-sa-srbima-u-hrvatskoj/)

Političar i izdavač

Upravo o tome se radi u slučaju Turudićevog izbora, jer je demokratska procedura iskorištena kako bi se na najvažnije mjesto u pravosudnom sustavu doveo čovjek bez skrupula, politički podoban da od progona zaštiti upravo one koji su ga na to mjesto postavili, a to su, uvaljani u korupciju i kriminal, HDZ i Andrej Plenković. S druge strane namjena tog istog Turudića kao glavnog državnog odvjetnika je upravo u opstruiranju demokracije progonom zviždača i novinara. U pokušaju pilatovskog pranja vlastitih ruku Pupovac namjerno zaboravlja da ih je digao ne samo za Turudića već i za „lex AP“, zakon opasnih namjera koji tom istom Turudiću omogućava kazneni progon svih onih koji se usude objaviti istinu, što praktički znači gušenje i zatiranje ne samo slobodnih medija već i slobode govora!

Isforsirani izbor Turudića i izglasavanje „lex AP-a“ na posljednjoj saborskoj sjednici u ovom sazivu neodvojivi su i nedjeljivi, oni su lice i naličje plana Andreja Plenkovića da u potpunosti zavlada hrvatskim medijima, nagrađujući poslušne i sluganske, proganjajući i zatirući one koji profesionalno rade svoj posao. Ako je političar Milorad Pupovac digao ruku za Ivana Turudića, jer izbor jedne osobe nije vrijedan (s)Ustava, onda je barem medijski nakladnik, izdavač tjednika „Novosti“ Milorad Pupovac MORAO biti protiv „lex AP-a“ kako bi zaštitio svoje urednike i novinare od progona tog istog Turudića!

Udruženi zločinački pothvat

A nije, i ne želi reći zašto nije, iako su ga upravo novinari njegovih „Novosti“ upozoravali o čemu se tu radi:

Sada kada je famozni „Lex AP“ u konačnoj verziji napokon izglasan u Saboru, kako bismo mogli tu operaciju vlasti nazvati? Najprikladnije ju je nazvati udruženim zločinačkih pothvatom (UZP) uperenim protiv demokracije i slobode štampe. Kao što se ispravno navodi u otvorenom pismu Hrvatskog novinarskog društva, koje je supotpisalo 18 glavnih urednika informativnih medija, radi se o udaru na javni interes i novinarsku profesiju, te o otvorenom napadu na zviždače. Sudionici UZP su HDZ i partije koje s tom strankom koaliraju radi održavanja autoritarne vladavine.

(https://www.portalnovosti.com/tri-opscenosti)

Među  77 sudionika udruženog zločinačkog pothvata koji su u Saboru digli ruke za ovaj zakon i tako omogućili nastavak i održavanje ove autoritarne vladavine bila je i ona političara i izdavača Milorada Pupovca. Dakle, ne radi se samo o izboru jedne osobe već i o zakonu opasnih namjera, još manje se radi o tome da „sustav i Ustav treba razoriti“, ali ga svakako treba resetirati na početne pozicije prije Turudićevog izbora i donošenja ovog, za novinare kriminalnog zakona.

Razaranje demokracije

Takvo razaranje demokracije na djelu s pravom je postalo glavnom predizbornom temom, jer nas posljedično vodi u diktaturu, u kojoj i sustav i Ustav (p)ostaju mrtvo slovo na papiru. I nije samo Pupovcu omraženi Zoran Milanović taj koji kao prvi postizborni potez najavljuje smjenu Turudića i ukidanje „lex AP-a“, to isto je prva točka programa Možemo!, ali i Mosta, Domovinskog pokreta… Zapravo, na jednoj su strani Plenković, HDZ i sateliti, njih 77, među njima i Pupovac, koji su na strani „održavanja autoritarne vladavine“ i uvođenja diktature, a na drugoj svi ostali, koliko god se svjetonazorski i programski razlikovali i bili po mnogo čemu nespojivi.

Zato je Pupovčeva, za ove izbore prigodna, „obrana“ (s)Ustava, pila naopako, tek dio folklora ostajanja na vlasti i pri vlasti pod svaku cijenu, makar i onu nastavka i proširenja ove Plenkovićeve autoritarne vladavine za koje je HDZ poharao sve institucije društva i demokratsku proceduru iskoristio za opstrukciju demokracije. A kada je demagogija u pitanju, možda bi trebalo ponovno pogledati onaj legendarni Vrdoljakov film „U gori raste zelen bor“, po ratnom dnevniku Ivana Šibla, u kojem Srbin, podoficir domobranske pukovnije, kojeg zarobljavaju partizani, pravda svoju odluku da odjene domobransku uniformu zaštitom djece i žene koji žive u gradu.

Biti između nije sloboda, za nju je nekada zaista bolje srušiti i sustav i Ustav.

brankomijic