occupySB

Nikad od mene uspješnog poduzetnika ni pravog menadžera. Uvijek mi izmaknu prave prigode i pravi događaji kakav se prije nekoliko dana dogodio u prostorima naše županije - održano je predavanje za poduzetnike iz programa za usavršavanje menadžera PUMA. Evo kako je to pojašnjeno na stranicama Županije:

„Cijeneći značaj kontinuiranog i cjeloživotnog učenja u poslovnom životu suvremenog čovjeka, Brodsko-posavska županija prepoznala je potrebu ulaganja u ljude, edukaciju i upravljanje znanjem kao glavne konkurentske prednosti tvrtki i pojedinaca na tržištu rada. Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je program usavršavanja menadžera PUMA, u sklopu kojeg osposobljavaju menadžere i poduzetnike za brzo reagiranje na promijene, efikasnije vođenje tvrtke, uspješnu prodaju i marketing, bolju komunikaciju i suradnju s poslovnim partnerima, te prijenos znanjima i iskustava iz EU.“

Koliko sam uspio vidjeti na TV, odziv baš i nije bio masovan. Bili su tamo pored Župana, Stjepan Bošnjaković, neizbježni Dragan Jelić, Ivica Kožul i mnogi drugi velikani brodskog gospodarstva i menadžmenta. Vidite, dakle, što sam propustio: osim krajnje korisnog cjeloživotnog obrazovanja, mogao sam se družiti s pametnim ljudima, stjecati poznanstva i poslovne veze te možda na licu mjesta primijeniti stečena znanja i zaključiti neki poslić. No, uvijek mi nekako promaknu oglasi o održavanju takvih skupova. Pratim lokalnu štampu, web stranice BPZ i CTR, portale i što sve ne još, ali mi uvijek nekako izmigolje i saznam o njima tek postfestum. Molim stoga, one koji organiziraju ovakve korisne skupove da mi sljedeći put obavezno jave ako i kada će na programu biti predavanja sa sljedećim temama:

  • „Strateški utjecaj stranačke iskaznice na povećanje prihoda“

  • „Kako godinama nekažnjeno radnicima ne isplaćivati plaće?“

  • „Uspostavljanje B2G veza ili kako napraviti budale od ostalih poduzetnika koji redovito plaćaju sva davanja državi.“

  • „Uloga političkih prijatelja u uspješnom uklanjanju reklamacija, inspekcijskih nalaza i pritužbi Društva potrošača.“

  • „Osiguravanje profita uz nadzor varijabilnih troškova tipa – di sam tu ja?“

  • „Kako postati ekskluzivni dobavljač javnih poduzeća i ustanova?“

  • "Kako postati doživotni predsjednik uprave privatiziranog poduzeća?"


from sb underground