Završen je Porin, odabrani su najbolji izvođači, albumi. Sviđa mi se što nema Rozge, Houdeka, Badričke među nagrađenima. Treba proširiti vidike, ima i drugih slušanih, boljih, koji nemaju puno prostora u medijima ni prilika na sceni.  Dosta je više kraljica na svakom koraku, pa bile one žene, majke pa kraljice ili obrnutim redom. Mjesto na tronu, ako nije određeno rođenjem, ne zaslužuje svatko tko si odredi da na njemu bude.

Na žalost, naša predsjednica ne drži da je tomu tako. Ona misli da svako mjesto na kojem se pojavi je njen tron. Nakon posljednje blamaže u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je slučajno završila na sceni, i gdje su svi u čudu gledali kako buket cvijeća, umjesto ansamblu završava u njenim rukama, ne djeluje baš slučajno.

Istina, prozvana je kraljicom, ali  Balkana. Prozvana je od jednostavnih, napaćenih žena iz Bosne i Hercegovine. Pretpostavljam spontano i dobronamjerno, jer svaka pažnja njima, zaslužena je pažnja. Ali, predsjednica ne voli koristiti riječ Balkan, više voli reći jugoistočna Europa,  time je pretpostavila da je kraljica jugoistočne Europe, što djeluje bolje.

Što se hrvatskih građana tiče, njima nazivi nisu u opisu želja. Njihove želje su nešto sasvim drugo, stoga svaka slučajnost uključena u stvarne događaje više nikom ne djeluje slučajnom. Previše je slučajnosti u pričama od Todorića, Podravke, INA-e, MOL-a do transparentnosti provođenja izbora u politici kao i svega ostalog što se servira kao slučajno.

Nedavno se premijer isto slučajno, našao na presici sa glavnim državnim odvjetnikom, iako  glavni državni odvjetnik nimalo slučajno nije bio tada na saborskom hodniku. Bio je na sjednici Odbora za pravosuđe a presica je, sasvim slučajno, sazvana tamo baš u to vrijeme.

Kao što nije slučajno, ni da je afera dnevnica objavljena na nacionalnoj televiziji. Jedino, možda je slučajno što urednici nisu provjerili pozadinu priče. Ali, ni to ne bi trebalo proći kao slučajno, jer profesionalnost u radu nalaže takvu provjeru.

Da li je  slučajno  što poznati šatoraš Klem postao glavni čuvar plaže na Zrču? Ne treba ni spominjati takvo pitanje. Mogu jedino spomenuti misao: Politika je preozbiljna stvar da bi bila prepuštena političarima, Charles de Gaulle-a.  Stoga, priliku za otklanjanje dijela slučajnosti do glavnih državnih izbora, trebalo bi iskoristiti na  predstojećim, lokalnim izborima.