Iz Mostara nam dolazi mlada majka Ivana Brljević, koja, po noći, dok njezine bebe spavaju, stvara prekrasne popularne ukrase za kosu, koje s ponosom nose cure diljem Balkana.

Tko se krije iza "NikAnta"?

Ja sam Ivana, kao što si već i sama rekla, majka dva dječaka. Tako bi se i predstavila.

Kako se rodila ideja?

Sve je počelo sasvim slučajno, kada sam na poklon dobila mašinu za šivanje. Odlučila sam tada sebi napraviti par primjeraka popularnih gumica scrunchies, što je dovelo do otvaranja Instagram profila, jer sam ih poželjela pokazati i drugima.

Ukrasi za kosu danas najviše su rađeni od satena. Kod tebe sam našla i nešto deugačije radove, gumice od laka. Da li ih je zahtjevno šiti?

Saten je popularan. Nudim ga i ja. Nudim sve što moji kupci traže. Lak za švanje nije toliko zahtjevan koliko je zahtjevno sastaviti sam kraj gumice. No, sve se da naučiti, pogotovo danas, uz Google.

Kakve su reakcije na vaš rad?

Vrlo pozitivne, počevši od mojih prijateljica koje su me podržale da otvorim stranicu, do poznanika koji znaju tko stoji iza NikAnt stranice.

Majka ste dvije bebe. Kako usklađujete šivanje s majčinskim obavezama?

Mama sam dva mala anđela, jednom je 17 a drugom 3 mjeseca. Oni traže svoju pažnju 24 sata na dan. Trudim se obaviti sve u vrijeme kada oni spavaju; navečer kad se sve stiša odlazim u svoj mali dio svemira i šijem.

Imate li podršku u poslu i koliko ona znači?

Podrška mnogo znači. Imam ju od obitelji i muža, koji je istrpio mnoge moje projekte i hirove i prije NikAnta. Često sam odnese pošljke za slanje, jer ja to od djece ne stižem.

Kada bi imala prilike nekoj slavnoj osobi izraditi ukras za kosu, tko bi ona bila?

Ako baš moram izabrati slavnu osobu, to bi bila Salma Hayek. Na njoj sve savršeno izgleda.

Koliko je Mostar modno osviješten grad?

Mostar je dosta modno osviješen grad koji prati sve modne trendove u stopu. Žene su posebne sa stilom, a i muški dio populacije, ne zaostaje za nama.

Kakvo zadovoljstva vam pruža hobi?

Nakon užurbane svakodnevnice uveče se opustim uz šivači stroj i pokušavam usmjeriti energiju prema ostvarenju pozitivnih ciljeva.

Planovi?

Imam ih dosta. Kanim uvesti novitete kao što su kapice za dečkiće, da njih ne zanemaarimo. Dekice i zimsku kolekciju. Pozivam vas ovim putem da mi date svoje sugestije jer sam tu zbog vas, a dobiti me možete na Instagram profilu @_nikant_