Pozdrav svima, ja sam Jasmina Bijelić i ovo je moj prvi intervju. Dolazim iz Novog Sada, grada u Srbiji gdje sam rođena 2001.god. Završavam studije za vaspitačicu i bavim se naizgled zanimljivim poslom, ukrašavanjem šoljica polimernom glinom.

Koliko dugo se baviš ukrašavanjem i otkuda ideja?

Ukrašavanjem šoljica bavim se tačno godinu dana. Ideju sam moram priznati dobila od mame. Mama je inicijator i vetar u leđa. Počela sam tako što sam napravila momku poklon za našu godišnjicu. Tada sam shvatila da mi je to dosta zanimljivo.

Koliko okvirno traje izrada šoljice?

Izrada jedne šoljice može da traje danima, ali i bude gotova kroz par sati.

Kako okolina doživljava tvoj rad?

Volela bih da unikatni radovi više zažive, da ljudi više cene tuđi rad i trud. Što se moje okoline tiče, mišljenja su podeljena. Neki su fascinirani dok drugi misle da gubim vreme.

Kakvo je iskustvo sa ljudima?

Kao i u svakom poslu sarađujem sa raznim ljudima.Neke saradnje su veoma neprijatne, dolazi i do otkazivanja porudžbina kada šolja već bude gotova, ali smatram da toga ima u svakom poslu, tako da ne pridajem tome toliki značaj; uvek se rado prisečam onih lepih saradnji. Iznerviram se, ali nikada do sad nisam zatekla sebe u razmišljanju da treba da se prestanem baviti time.

Tko su kupci?

Trudim se da šoljice prilagodim svakom uzrastu, da za svakog ima po nešto i čini mi se da mi uspeva. Moji kupci su raznih životnih dobi.

Koliko ti zadovoljstva pruža rad?

Ugodila sam sebi što sam pronašla mogu to tako da kažem izduvni ventil. Izrada figurica meni dođe kao antidepresiv.

Isplati li se?

Ne mogu da kažem da se ne isplati, ali to svakako nije neki novac od kojeg može da se živi.

Što bi rekli mladima koji razmišljaju o ovakvom hobiju?

Poručila bih  da nema odustajanja da je svaki posao težak i podrška je najbitnija. Nekada sve ispadne kako ste zamislili, a nekada ne. Ne odustajte.

Planovi?

Planiram napredovati u ovom poslu i proširiti ga. Kasnije kada neki drugi posao postane moj prioritet, želim da mi ovo ostane hobi.

Više o radu možete pogledati na Instagramu : @solje_od_srca.