Jovana Krajišnik, atraktivna je mlada pjevačica iz Prnjavora. Jako emotivna, opuštena i društvena osoba. Trenutno studira i bavi se glazbom, pjevanjem i sviranjem klavira. Ima bend, akustični trio imena "Struktura Acoustic". U posljednje vrijeme trudi se da svoje bavljenje muzikom kao solo izvođačica, podigne na viši nivo.


Kada se kod tebe javila ljubav prema pjevanju?


Javila se još od malih nogu. Počelo je tako što sam s deset godina godina snimila svoju prvu pjesmu. Nakon nje, iste sam godine snimila još jednu pjesmu s kojom sam pobijedila na festivalu "Mali kompozitor ". Od tada do danas, nisam prestala pjevati.


Nedavno si snimila duet sa Aleksandrom Štipulom. Reci nam iz svog ugla, kako ti se svidjelo to iskustvo?


Aleksandar, koji je autor dueta "Lagali smo", ponudio mi je suradnju. Kada sam pjesmu pročitala i čula, nisam mnogo razmišljala, odmah sam pristala.


Pjesma je kod publike do koje smo doprli izazvala pozitivne komentare.


Što je danas važno da ima jedna pjevačica da bi ju publika cijenila?


Po meni, prvenstveno je bitno da pjevačica ima jake vokalne spopobnosti, karizmu i stav, da bi je publika prihvatila i cijenila. Nakon toga mora imati i dobre pjesme, svoj stil sa kojim će se izdvojiti i doprijeti do publike. Sve ostalo je, više-manje,  sreća.


Smatraš li sebe hrabrom i samouvjerenom?


Smatram, jer drugačije se ne bih mogla baviti ovim poslom. Stav je jako bitan kao i znati se izboriti s dobrim i lošim kritikama, koje sve nas očekuju kroz karijeru.


https://www.youtube.com/watch?v=cF7lt_KScOg&feature=share&fbclid=IwAR0ednmu361cVgE7jCN_jgNTNo-sKxy-XrL6Rmy3cv53RNwq0sPMwZF088I


Koje je tvoje najbolje, a koje najlošije iskustvo koje si doživjela s glazbom?


Mnogo lijepih iskustava sam doživjela, krenuvši od pobjede na festivalu, do svirki, nastupa, publike i energije koju dobijem od publike kada sam na sceni. Kao najljepše iskustvo izdvojila bih upravo duet "Lagali smo ", a loših iskustava za sada nemam. Nadam se da će tako i ostati.


Tko ti je uzor s domaće scene?


Ima jako mnogo dobrih izvođača, ne bih mogla izdvojiti jednog. Slušam raznovrsnu muziku i iz svega toga pokušavam izgraditi svoj stil. Možda jednom postanem i ja, nekome uzor.


Smatraš li da se u ovim vodama može dobro uspjeti?


Može, ali prije svega treba mnogo truda, rada i što je najbitnije dobra reklama i marketing, da bi se došlo do velike scene. Samo dobrim vokalom nije moguće napraviti ništa.


Koji su ti planovi?


Plan mi je završiti fakultet, te u ovoj godini snimiti solo pjesmu i krenuti što ozbiljnije sa solo karijerom.


Što bi poručila mladim glazbenicima, a što ljudima koji te slušaju?


Poručila bih svim muzičarima koji žele izgraditi svoju solo karijeru, da ne odustaju; svaki izvođač ima nešto po čemu može biti prepoznatljiv i imati svoje mjesto na estradi.


Ljudima koji me slušaju bih poručila da se nadam da će me pratiti i dalje u mom radu i ostvarenju mojih planova. Svima koji žele pratiti moj rad ili ostvariti saradnju sa mnom, dostupna sam na Instagramu @krajisnik_j.


Želimo ti mnogo sreće u radu!


Jovana pjeva i svira klavir